Разрешение за пребиваване в Холандия

Последиците от развода за разрешението ви за пребиваване

Имате ли разрешение за пребиваване в Холандия въз основа на брак с партньора си? Тогава разводът може да има последици за разрешението ви за пребиваване. В крайна сметка, ако сте разведени, вече няма да отговаряте на условията, правото ви на разрешение за пребиваване ще отпада и следователно може да бъде оттеглено от IND. Дали и на какво основание можете да останете в Холандия след развода, зависи от следните ситуации, които трябва да се разграничат.

Имаш деца

Разведени ли сте, но имате непълнолетни деца? В този случай съществува възможност за запазване на разрешението за пребиваване в Холандия в следните случаи:

Вие сте били женени за холандски гражданин и децата ви са холандци, В такъв случай можете да запазите разрешителното си за пребиваване, ако докажете, че има такова зависимост между вашето холандско непълнолетно дете и вас, че детето ви ще бъде принудено да напусне ЕС, ако не ви бъде предоставено право на пребиваване. Обикновено има зависимост на зависимост, когато изпълнявате действителни задачи за грижа и / или възпитание.

Последиците от развода за разрешението ви за пребиваване

Вие сте били женени за гражданин на ЕС и децата ви са граждани на ЕС, След това имате възможност да запазите разрешението си за пребиваване в случай на едностранна власт или в случай на споразумение за посещение, установено от съда, чието изпълнение трябва да се извърши в Холандия. Трябва обаче да демонстрирате, че разполагате с достатъчно ресурси, за да издържате семейството, така че да не се използват публични средства. Децата ходят ли на училище в Холандия? Тогава може да имате право на освобождаване от горното.

Вие сте били женени за гражданин извън ЕС, а децата ви са граждани извън ЕС, В този случай става трудно да запазите разрешението си за пребиваване. В този случай можете да поискате само непълнолетните деца да запазят правото си на пребиваване съгласно член 8 от ЕКПЧ. Тази статия регламентира правото на защита на семейството и семейния живот. Различни фактори са важни за въпроса дали обжалването към този член действително е уважено. Следователно това със сигурност не е лесен начин.

Нямате деца

Ако нямате деца и смятате да се разведете, разрешението ви за пребиваване изтича, защото вече няма да сте заедно с лицето, от което зависи вашето право на пребиваване. Искате ли да останете в Холандия след развода си? Тогава се нуждаете от ново разрешение за пребиваване. За да имате право на разрешение за пребиваване, трябва да отговаряте на определени условия. IND проверява дали отговаряте на тези условия. Разрешението за пребиваване, за което имате право, зависи от вашата ситуация. Могат да се разграничат следните ситуации:

Вие сте от държава от ЕС, Имате ли гражданство на държава от ЕС, държава от ЕИП или Швейцария? След това можете да живеете, да работите или да започнете бизнес и да учите в Холандия според европейските правила. По време на периода, в който извършвате (една от) тези дейности, можете да останете в Холандия без партньора си.

Имате разрешение за пребиваване повече от 5 години, В такъв случай можете да кандидатствате за независимо разрешение за пребиваване. Трябва обаче да отговаряте на следните условия: имате разрешение за пребиваване при един и същ партньор най-малко 5 години, партньорът ви е холандски гражданин или има разрешение за пребиваване с не временна цел на престой и имате интеграционна диплома или изключение за това.

Вие сте гражданин на Турция, По-благоприятните правила важат за турските служители и членовете на техните семейства да останат в Холандия след развод. Поради споразуменията между Турция и Европейския съюз, можете да кандидатствате за независимо разрешение за пребиваване само след 3 години. Ако сте женен от три години, можете да кандидатствате за разрешение за пребиваване след 1 година, за да потърсите работа.

Отменено ли е разрешението ви за пребиваване в резултат на развод и отхвърлено ли е молбата ви за друго разрешение за пребиваване? След това има решение за връщане и ви се предоставя срок, в който трябва да напуснете Холандия. Този срок се удължава, ако е подадено възражение или жалба срещу отхвърлянето или оттеглянето. Удължаването продължава до решението по възражението на ИНД или решението на съдията. Ако сте изчерпали съдебните производства в Холандия и не напуснете Холандия в определения срок, престоят ви в Холандия е незаконен. Това може да има далечни последици за вас.

At Law & More ние разбираме, че разводът означава емоционално труден момент за вас. В същото време е разумно да помислите за разрешението си за пребиваване, ако искате да останете в Холандия. Важен е добрият поглед върху ситуацията и възможностите. Law & More може да ви помогне да определите правното си положение и, ако е необходимо, да се грижи за молбата за задържане или ново разрешение за пребиваване. Имате ли други въпроси или се разпознавате в някоя от горните ситуации? Моля, свържете се с адвокатите на Law & More.

Law & More