СЪГЛАСИТЕ ДОГОВОР ЗА РЕШЕНИЕ?
ПРЕДВАРИТЕЛНИ БЪДЕЩИ ПРОБЛЕМИ

НАШИТЕ ПРАВОМОЩНИЦИ СА СПЕЦИАЛИСТИ В ДУШНО ЗАКОН

Проверени Ясно.

Проверени Лично и лесно достъпно.

Проверени Вашите интереси на първо място.

Лесно достъпен

Лесно достъпен

Law & More се предлага от понеделник до петък
от 08:00 до 22:00 часа и през почивните дни от 09:00 до 17:00 часа

Добра и бърза комуникация

Добра и бърза комуникация

Нашите адвокати се вслушват във вашия случай и излизат
с подходящ план за действие

Личен подход

Личен подход

Нашият метод на работа гарантира, че 100% от нашите клиенти
препоръчват ни и че сме оценени средно с 9.4

Споразумение за уреждане

Споразумението за сетълмент е специален тип споразумение. В споразумение за уреждане страните се стремят да сключат споразумения за разрешаване на спор или друга несигурна ситуация. Това също е споразумение, което работодател и служител могат да използват за доброволно, по взаимно съгласие, да прекратят трудовия договор. Споразумение за уреждане може да бъде сключено за всякакъв вид спорове, но най-често се използва при уволнения.

Какво е споразумение за сетълмент?

Когато се сключи споразумение за сетълмент, работодателят не трябва да получава разрешение за уволнение на служител от Холандската агенция за застраховане на служителите (UWV) или от подрайонен съд. Това е важна причина, поради която работодателите и служителите в някои случаи обичат да развалят трудов договор въз основа на взаимно съгласие чрез споразумение за уреждане. Друга важна причина за избора на споразумение за уреждане е фактът, че прекратяването на трудов договор може да бъде уредено бързо и лесно. Това прави значителна разлика в правните разходи и следователно е от полза за двете страни. Разбира се обаче е по-удобно и двете страни да постигнат споразумения с подкрепата на адвокат. Искате ли да съставите споразумение за уреждане, което ще предотврати бъдещи правни проблеми? Моля свържете се Law & More.

Руби ван Керсберген

Руби ван Керсберген

АДВОКАТ

ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

Нашите корпоративни юристи са готови за вас

Law and More

Всяка компания е уникална. Следователно ще получите правен съвет, който е пряко свързан с вашата компания.

Law and More

Известие за неизпълнение

Ако се стигне до това, ние също можем да заведем дело вместо вас. Свържете се с нас за условията.

Law and More

Дълго размиване

Ние сядаме с вас, за да изработим стратегия.

Law and More

Споразумение с акционери

Искате ли да създадете отделни правила за своите акционери в допълнение към устава си? Помолете ни за правна помощ.

"Law & More адвокати
участват и могат да съчувстват
с проблема на клиента”

Съдържание на споразумението за сетълмент

В споразумение за уреждане се определят условията, при които трудовият договор се прекратява. Точното съдържание на споразумението за уреждане зависи от конкретната ситуация и обстоятелства. Има обаче редица неща, които винаги са уговорени. Първо, датата на прекратяване е един от най-важните аспекти на споразумението за сетълмент. Второ, срокът на предизвестието трябва да бъде спазен. И накрая, трябва да се постигнат споразумения относно работния период, останал до датата на прекратяване. Възможно е да бъде уговорен период на освобождаване от работа. В този случай служителят вече не трябва да работи, но правото му на заплата остава.

Какво казват клиентите за нас

[show-testimonials orderby='menu_order' order='DESC' limit='1′ pagination='on' layout='grid' options='theme:none,info-position:info-below,text-alignment:center, columns:1,filter:none,rating:on,quote-content:short,charlimitextra:(…),display-image:on,image-size:ttshowcase_small,image-shape:circle,image-effect:none,image- линк:on']

Нашите корпоративни адвокати са готови да ви помогнат:

Office Law & More

Могат да се сключат и споразумения за неизплатения баланс за отпуски и всякакви други индивидуални сетълменти, като комисионни, бонусни схеми или схеми за акции. Освен това размерът на надбавката за преход, определен при взаимна консултация между работодателя и служителя, ще бъде определен в споразумението за сетълмент. Размерът на надбавката за преход често е предмет на договаряне и със сигурност е от значение. Следователно би било разумно да се потърси правна помощ по този въпрос. Екипът ни ще се радва да ви помогне.

Условия по отношение на споразумение за сетълмент

Служителят има законно право да отмени подписан договор за сетълмент в рамките на две седмици. Работодателят трябва да включи правото на отказ на служителя в споразумението. Освен това, когато се сключи споразумение за уреждане, между страните се предоставя окончателно освобождаване от отговорност. Това означава, че работодателят и служителят вече не могат да искат нищо един от друг, освен различното от предвиденото в споразумението за сетълмент. Окончателното предоставяне на освобождаване от отговорност обикновено се включва в края на споразумението.

споразумение за урежданеПраво на обезщетение за безработица

Споразумението за сетълмент винаги трябва да посочва, че работодателят е поел инициативата за прекратяване на трудовата заетост. След това служителят няма да стане виновно безработен. Това е важно, за да може служителят да получи обезщетение за безработица. Следните условия също трябва да бъдат изпълнени, за да се гарантира, че служителят има право на обезщетение за безработица:

  • работодателят е поискал от работника или служителя да се съгласи с уволнението;
  • споразумението за уреждане взема предвид срока на предизвестието;
  • служителят може да докаже, че е търсил и търси нова работа.

Съвети - договаряне - съставяне на споразумението за сетълмент
Нашият екип ще се радва да ви посъветва, да преговаря за вас и да състави цялото споразумение за сетълмент за вас. Ние съветваме разумността на споразумението за уреждане и предоставяме яснота. Ние също така разглеждаме вашите конкретни желания и гарантираме, че ще получите добре обмислено и добро решение. Когато преговаряме, ние ви помагаме да постигнете оптимален финансов резултат с добри предпоставки

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Eindhoven намлява Amsterdam?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или изпратете имейл на:
г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-н. Максим Ходак, адвокат на & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More