НУЖДАЕТЕ СЕ ОТ АДВОКАТ по бизнес придобиване?
ИСКАНЕ ЗА ПРАВНА ПОМОЩ

НАШИТЕ ПРАВОМОЩНИЦИ СА СПЕЦИАЛИСТИ В ДУШНО ЗАКОН

Проверени Ясно.

Проверени Лично и лесно достъпно.

Проверени Вашите интереси на първо място.

Лесно достъпен

Лесно достъпен

Law & More е на разположение от понеделник до петък от 08:00 до 22:00 и през почивните дни от 09:00 до 17:00

Добра и бърза комуникация

Добра и бърза комуникация

Нашите адвокати изслушват вашия случай и изготвят подходящ план за действие
Личен подход

Личен подход

Нашият метод на работа гарантира, че 100% от нашите клиенти ни препоръчват и че сме оценени средно с 9.4

Придобиване на бизнес

Ако имате собствена компания, винаги може да дойде момент, в който искате да спрете да управлявате компанията. От друга страна също е възможно да искате да закупите съществуваща компания. И в двата случая бизнес придобиването предлага решение.

Придобиването на бизнес е сложен процес, който лесно може да отнеме шест месеца до една година. Ето защо е важно да назначите съветник за придобиване, който да ви съветва и подкрепя, но също така може да поеме задачи от вас. Специалистите в Law & More ще работи с вас за определяне на оптималните тактики за покупка или продажба на компания и може да ви предложи юридическа подкрепа.

Пътна карта за придобиване на бизнес

Въпреки че всяко придобиване на бизнес е различно, в зависимост от обстоятелствата по случая, има глобална пътна карта, която се следва, когато искате да купите или продадете фирма. Law & MoreАдвокатите ще ви помогнат с всяка стъпка от това ръководство стъпка по стъпка.

Образ на Том Мевис

Том Мевис

УПРАВЛЯВАЩ ПАРТНЬОР / АДВОКАТ

tom.meevis@lawandmore.nl

Нашите корпоративни юристи са готови за вас

Law and More

Индивидуална правна подкрепа

Всеки бизнес е уникален. Ето защо ще получите правен съвет, който е пряко свързан с вашия бизнес.

Law and More

Можем да водим дела вместо вас

Ако се стигне до това, ние също можем да заведем дело вместо вас. Свържете се с нас за условията.

Law and More

Ние сме вашият спаринг партньор

Ние сядаме с вас, за да изработим стратегия.

Law and More

Оценяване на споразумения

Нашите корпоративни адвокати могат да оценяват споразуменията и да дават съвети по тях.

"Law & More адвокати
участват и могат да съчувстват
с проблема на клиента”

Стъпка 1: Подготовка за придобиването

Преди да може да се осъществи бизнес придобиване, важно е да сте подготвени правилно. В подготвителната фаза се формулират вашите лични изисквания и желания. Това се отнася както за страната, която иска да продаде компания, така и за страната, която иска да купи компания. На първо място е важно да определите с кои бизнес дейности се занимава компанията, на кой пазар компанията е активна и колко искате да получите или платите за компанията. Само когато това е ясно, придобиването може да бъде кристализирано. След като това бъде определено, трябва да се проучи правната структура на дружеството и ролята на директора (ите) и акционерите. Трябва също така да се определи дали е желателно придобиването да се извърши наведнъж или постепенно. В подготвителната фаза е много важно да не си позволявате да бъдете водени от емоции, а да вземете добре обмислено решение. Адвокатите в Law & More ще ви помогне с това.

Какво казват клиентите за нас

Нашите адвокати по бизнес придобиване са готови да ви помогнат:

Office Law & More

Стъпка 2: намиране на купувач или фирма

След като вашите желания са ясно очертани, следващата стъпка е да потърсите подходящ купувач. За тази цел може да бъде съставен анонимен профил на фирмата, въз основа на който могат да бъдат избрани подходящи купувачи. Когато бъде намерен сериозен кандидат, на първо място е важно да се подпише споразумение за неразгласяване. Впоследствие съответната информация за компанията може да бъде предоставена на потенциалния купувач. Когато искате да поемете компания, важно е да получите цялата необходима информация за компанията.

Стъпка 3: проучвателна дискусия

Когато бъде открит потенциален купувач или потенциална компания, която да поеме, и страните обменят информация помежду си, е време да започнете проучвателна дискусия. Обичайно присъстват не само потенциалният купувач и продавач, но и всякакви съветници, финансисти и нотариус.

Придобиване на бизнесСтъпка 4: преговори

Преговорите за придобиването започват, когато купувачът или продавачът определено има интерес. Препоръчва се преговорите да се извършват от специалист по придобиване. Law & MoreАдвокатите могат да водят преговори от ваше име относно условията за поглъщане и цената. След като бъде постигнато споразумение между двете страни, се съставя писмо за намерение. В това писмо за намерения се определят условията за придобиване и условията за финансиране.

Стъпка 5: Завършване на придобиването на бизнеса

Преди да бъде съставен окончателен договор за покупка, трябва да се извърши проверка за надлежна проверка. При тази надлежна проверка се проверява коректността и пълнотата на всички данни на компанията. Дългото старание е от голямо значение. Ако дължимата проверка не доведе до нередности, окончателното споразумение за покупка може да бъде съставено. След като прехвърлянето на собствеността е записано от нотариуса, акциите са прехвърлени и покупната цена е платена, придобиването на дружеството е завършено.

Стъпка 6: Въведение

Участието на доставчика често не приключва веднага, когато бизнесът се прехвърли. Често е договорено, че продавачът представя своя наследник и го подготвя за работата. Продължителността на този период на изпълнение трябва да бъде обсъдена предварително по време на преговорите.

Придобиване на бизнесПътна карта за придобиване на бизнес

Има няколко начина за финансиране на бизнес придобиване, всеки от които има своите предимства и недостатъци. Тези възможности за финансиране също могат да бъдат комбинирани. Можете да обмислите следните варианти за финансиране на бизнес придобиване.

Собствени средства на купувача

Важно е да проучите колко от собствените си пари можете или искате да внесете, преди компанията да бъде придобита. На практика често е много трудно да завършите бизнес придобиване без каквото и да е влагане на собствените си активи. Размерът на собствения ви принос обаче зависи от вашата ситуация.

Заем от продавача

На практика придобиването на бизнес също често се финансира от продавача, като предоставя частично финансиране под формата на заем на наследника. Това е известно и като продавач заем. Частта, финансирана от продавача, често не е по-голяма от частта, която самият купувач допринася. Освен това редовно е договорено плащането да се извършва на части. Договор за заем се съставя, когато се договори продавач заем.

Закупуване на акции

Възможно е също така купувачът да поеме поетапно акциите в компанията от продавача. За това може да бъде избрана схема за печалба. В случай на уговорка за печалба, плащането зависи от това, че купувачът постига определен резултат. Това споразумение за поглъщане на бизнес обаче включва големи рискове в случай на спорове, тъй като купувачът е в състояние да повлияе на резултатите на компанията. Предимство за продавача, от друга страна, може да бъде, че се плаща повече, когато се прави голяма печалба. Във всеки случай е разумно да има независим мониторинг на продажбите, покупките и възвръщаемостта по схема за печалба.

(Не) формални инвеститори

Финансирането може да бъде под формата на заеми от неформални или официални инвеститори. Неформалните инвеститори са приятели, семейство и познати. Такива заеми са често срещани при придобиването на семеен бизнес. Много е важно обаче правилно да запишете финансиране от неформални инвеститори, за да няма възникнали недоразумения или спорове между членове на семейството или приятели.

Освен това е възможно финансиране от официални инвеститори. Това са страни, които предоставят собствен капитал чрез заем. Недостатък за купувача е, че официалните инвеститори често стават и акционери на компанията, което им дава определен контрол. От друга страна, формалните инвеститори често могат да допринесат за голяма мрежа и познания за пазара.

Crowdfunding

Методът на финансиране, който става все по-популярен, е краудфандинг. Накратко, краудфандинг означава, че чрез онлайн кампания голям брой хора са помолени да инвестират пари в придобиването ви. Недостатък на финансирането обаче е поверителността; За да реализирате краудфандинг, трябва предварително да обявите, че компанията се продава.

Law & More ще ви помогне да проучите възможностите за финансиране на придобиването на бизнес. Нашите юристи могат да Ви посъветват относно възможностите, които отговарят на Вашата ситуация и да Ви помогнат да уредите финансирането.

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Eindhoven намлява Amsterdam?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или изпратете имейл на:
г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More