ИМАТЕ НУЖДА ОТ СЕМЕЕН АДВОКАТ?
ИСКАНЕ ЗА ПРАВНА ПОМОЩ

НАШИТЕ ПРАВОМОЩНИЦИ СА СПЕЦИАЛИСТИ В ДУШНО ЗАКОН

Проверени Ясно.

Проверени Лично и лесно достъпно.

Проверени Вашите интереси на първо място.

Лесно достъпен

Лесно достъпен

Law & More е на разположение от понеделник до петък от 08:00 до 22:00 и през почивните дни от 09:00 до 17:00

Добра и бърза комуникация

Добра и бърза комуникация

Нашите адвокати изслушват вашия случай и изготвят подходящ план за действие
Личен подход

Личен подход

Нашият метод на работа гарантира, че 100% от нашите клиенти ни препоръчват и че сме оценени средно с 9.4

Семеен адвокат

Понякога може да се наложи да се справите с правен въпрос в областта на семейното право. Най-често срещаният правен проблем в практиката на семейното право е разводът.

Бързо меню

Повече информация за бракоразводното производство и нашите адвокати за развод можете да намерите на нашата страница за развод. В допълнение към развода, можете да помислите например за признаването на вашето дете, отказ от родителство, получаване на родителски права над децата си или процес на осиновяване. Това са проблеми, които трябва да бъдат правилно регулирани, за да не ви бъде по-късно да се сблъскате с проблеми. Търсите адвокатска кантора, специализирана в семейното право? Тогава сте намерили правилното място. Law & More ви предлага правна помощ в областта на семейното право. Нашите адвокати по семейно право са на ваше разположение с личен съвет.

В допълнение към въпросите, свързани с признаване, попечителство, отказ от родителство и осиновяване, нашите адвокати по семейно право могат да ви помогнат и в процедурите, свързани с преместването и надзора на вашите деца. Ако се занимавате с един или повече от тези въпроси, разумно е да имате съдействие от адвокат по семейно право, който ще ви помогне при уреждането на закона.

Айлин Селамет

Айлин Селамет

АДВОКАТ

aylin.selamet@lawandmore.nl

Нуждаете се от семеен адвокат?

Издръжка на дете

Всеки бизнес е уникален. Ето защо ще получите правен съвет, който е пряко свързан с вашия бизнес.

Имаме личен подход и работим заедно с вас за подходящо решение.

Ние сядаме с вас, за да изработим стратегия.

Живейте отделно

Живейте отделно

Нашите корпоративни адвокати могат да оценяват споразуменията и да дават съвети по тях.

"Law & More адвокати
участват и могат да съчувстват
с проблема на клиента”

Потвърждение

Признанието създава семейни правоотношения между лицето, което признава детето и детето. След това съпругът може да се нарече баща, а съпругата - майка. Лицето, което признава детето, не трябва да бъде биологичният баща или майка на детето. Можете да потвърдите детето си преди раждането, по време на декларацията за раждане или по-късно.

Какво казват клиентите за нас

Нашите семейни адвокати са готови да ви помогнат:

Office Law & More

Условия за признаване на дете

Ако искате да признаете дете, трябва да изпълните няколко условия. Например, трябва да сте на 16 или повече години, за да признаете дете. Но има повече условия. Имате нужда от разрешение от майката. Освен ако детето не е по-голямо от 16 години. Когато детето е на 12 или повече години, също се нуждаете от писмено разрешение от детето. Освен това не можете да признаете дете, ако не ви е позволено да се ожените за майката. Например, защото сте кръвен роднина на майката. Освен това детето, което искате да признаете, може вече да няма двама законни родители. Поставен ли сте под запрещение? В този случай първо ще ви е необходимо разрешение от под-окръжния съд.

Признаване на дете по време на бременност

Това се отнася за потвърждение на нероденото бебе. Можете да признаете детето във всяка община в Холандия. Ако (бъдещата) майка не дойде с вас, тя трябва да даде писмено разрешение за потвърждение. Вашата партньорка бременна ли е с близнаци? Тогава потвърждението се отнася и за двете деца, от които вашият партньор е бременна по това време.

Признаване на дете по време на декларацията за раждане

Можете също да потвърдите детето си, ако докладвате за раждането. Трябва да съобщите за раждането в общината, където е родено детето. Ако майката не идва с вас, тя трябва да даде писмено разрешение за потвърждението.

семейство-адвокат-потвърждение-изображение (1)Признаване на детето на по-късна дата

Случва се понякога и децата да не се признават, докато не са много по-големи или дори на възраст. След това потвърждението е възможно във всяка община в Холандия. От 12-годишна възраст ще се нуждаете от писмено разрешение от детето и майката. Ако детето вече е на 16 години, се нуждаете само от разрешение от детето.

Избор на име при признаване на дете

Важен аспект в признанието на вашето дете е изборът на име. Ако искате да изберете фамилното име на детето си по време на потвърждението, вие и вашият партньор трябва да отидете в общината заедно. Ако детето е навършило 16 години към момента на потвърждението, детето ще избере кое фамилно име иска да има.

Последици от потвърждението

Ако признаете дете, вие ставате законен родител на детето. След това ще имате няколко права и задължения. За да станете законен представител на детето, трябва да кандидатствате и за родителски авторитет. Потвърждение на дете означава следното:

 • Създава се правна връзка между лицето, което признава детето, и детето.
 • Имате задължение за издръжка към детето до навършване на 21-годишна възраст.
 • Вие и детето ставате един на друг законни наследници.
 • Избирате фамилията на детето заедно с майката в момента на потвърждението.
 • Детето може да придобие вашето гражданство. Това зависи от законодателството на държавата, на която сте гражданин.

Бихте ли искали да признаете детето си и все още имате въпроси относно процедурата за потвърждение? Не се колебайте да се свържете с нашите опитни адвокати по семейно право.

Отказ от родителство

Когато майката на дете е омъжена, съпругът й става баща на детето. Това важи и за регистрираните партньорства. Възможно е да се отрече родителството. Например, защото съпругът не е биологичният баща на детето. Отказ от родителство може да бъде поискан от бащата, майката или самото дете. Отказът води до това, че законът не счита законния баща за баща. Това се прилага със задна дата. Законът се преструва, че бащинството на законния баща никога не е съществувало. Това например има последствия за това кой е техният наследник.

Има обаче три случая, при които отказът от родителство не е възможен (или вече не е възможен):

 • Ако законният баща е и биологичният баща на детето;
 • Ако законният баща се е съгласил с акта, с който съпругата му е забременяла;
 • Ако законният баща вече е знаел преди брака, че бъдещата му съпруга е бременна.
 • Изключение се прави за последните два случая, когато майката не е била честна за биологичния баща на детето.

Отказът от родителство остава важно решение. Семейните адвокати на Law & More са готови да ви посъветват по най-добрия възможен начин, преди да вземете това важно решение.

семейно-адвокатско-родителско изображение (1)попечителство

Непълнолетно дете не е позволено сам да взема някои решения. Ето защо детето е под властта на единия или на двамата родители. Често родителите автоматично получават попечителство над децата си, но понякога се налага да кандидатствате за попечителство чрез съдебна процедура или чрез формуляр за заявление.

Ако имате попечителство над дете:

 • Вие носите отговорност за грижите и отглеждането на детето.
 • Почти винаги имате задължение за издръжка, което означава, че трябва да плащате разходите за грижи и образование (до 18 години) и разходите за живот и учене (от 18 до 21 години).
 • Вие управлявате парите и други неща на детето;
 • Вие сте негов или нейният законен представител.

Попечителството над дете може да бъде уредено по два начина. Когато един човек има попечителство, ние говорим за едноглавно попечителство, а когато двама души имат попечителство, това се отнася до съвместното попечителство. Максимум двама души могат да имат попечителство. Следователно не можете да кандидатствате за родителски правомощия, ако двама души вече имат попечителство над дете.

Кога получавате попечителство над дете?

Женен ли си или имаш регистрирано партньорство? Тогава и двамата родители ще имат съвместно попечителство над дете. Ако това не е така, само майката автоматично ще бъде попечена. Жените ли се като родители след раждането на вашето дете? Или влизате в регистрирано партньорство? В този случай вие също ще получите автоматично родителски авторитет. Условие е да сте признали детето за баща. За да получите родителски авторитет, може да не сте по-млади от 18 години, да сте под запрещение или да имате психическо разстройство. Непълнолетна майка на 16 или 17 години може да подаде молба до съда за декларация за пълнолетие, за да получи попечителство над дете. Ако никой от родителите няма попечителство, съдията назначава настойник.

Съвместно попечителство в случай на развод

Предпоставката при развод е двамата родители да пазят съвместно попечителство. В някои случаи съдът може да се отклони от това правило, ако това е в най-добрия интерес на децата.

Искате ли да получите попечителство над детето си или имате други въпроси относно родителските авторитети? След това се свържете с един от нашите опитни семейни адвокати. Щастливи сме да мислим заедно с вас и да ви помогнем с молбата за родителски авторитет!

Приемане

Всеки, който иска да осинови дете от Холандия или от чужбина, трябва да отговаря на определени условия. Например, трябва да сте поне 18 години по-големи от детето, което искате да осиновите. Условията за осиновяване на дете от Холандия се различават от условията за осиновяване на дете от чужбина. Например осиновяването в Холандия изисква осиновяването да е в най-добрия интерес на детето. Освен това детето трябва да е непълнолетно. Ако детето, което искате да осиновите, е на 12 или повече години, за осиновяването му е необходимо неговото съгласие. Освен това важно условие за осиновяването на дете от Холандия е, че сте се грижили и отглеждали детето поне една година. Например като приемни родители, настойници или доведени родители.

За осиновяването на дете от чужбина е важно още да не сте навършили 42 години. В случай на специални обстоятелства може да се направи изключение. Освен това за осиновяването на дете от чужбина важат следните условия:

 • Вие и вашият партньор трябва да дадете разрешение за проверка на системата за съдебна документация (JDS).
  Разликата във възрастта между най-възрастния осиновител и детето не може да надвишава 40 години. В случай на особени обстоятелства може да се направи и изключение.
 • Вашето здраве може да не е пречка за осиновяване. Трябва да се подложите на медицински преглед.
 • Трябва да живеете в Холандия.
 • От момента на заминаването на чуждестранното дете за Холандия, Вие сте длъжни да поемете разходите по грижите и отглеждането на детето.

Страната, от която идва осиновеното дете, също може да наложи условия за осиновяване. Например за вашето здраве, възраст или доходи. По принцип мъж и жена могат да осиновят дете от чужбина само ако са женени.

Искате ли да осиновите дете от Холандия или от чужбина? Ако е така, бъдете добре информирани за процедурата и специфичните условия, приложими към вашата ситуация. Адвокатите по семейно право на Law & More са готови да ви посъветват и да ви помогнат по време на този процес.

familierechtadvocaten-uithuisplaatsing-image (1)пренасочване

Изпълнението е много драстична мярка. Може да се използва, когато е по-добре за защитата на вашето дете да живее някъде другаде известно време. Изпълнението винаги върви ръка за ръка с надзора. Целта на прехвърлянето е да гарантира, че вашето дете може да живее отново у дома след определен период от време.

Искането да поставите детето си извън дома може да бъде подадено до детския съдия от Младежките грижи или от Съвета за грижа и закрила на детето. Има различни форми на изпреварване. Например, вашето дете може да бъде настанено в приемно семейство или дом за грижи. Възможно е и вашето дете да бъде настанено със семейство.

В такава ситуация е важно да можете да наемете адвокат, на когото имате доверие. при Law & More, вашите интереси и тези на вашето дете са от първостепенно значение. Ако имате нужда от помощ в този процес, например, за да предотвратите настаняването на детето ви извън дома, вие сте попаднали на правилното място. Нашите адвокати могат да окажат съдействие на вас и вашето дете, ако е подадена молба за преместване или може да бъде подадена до детския съдия.

Адвокатите по семейно право на Law & More може да ви помогне и да ви помогне да подредите всички аспекти на семейното право по най-добрия възможен начин. Нашите юристи имат специализирани знания в областта на семейното право. Любопитни ли сте какво можем да направим за вас? Тогава моля свържете се Law & More.

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Eindhoven намлява Amsterdam?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или изпратете имейл на:
г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More