НУЖДАЕТЕ СЕ ОТ АДВОКАТ ЗА ТЪРГОВИЯ С ЕМИСИИ?
ИСКАНЕ ЗА ПРАВНА ПОМОЩ

НАШИТЕ ПРАВОМОЩНИЦИ СА СПЕЦИАЛИСТИ В ДУШНО ЗАКОН

Проверени Ясно.

Проверени Лично и лесно достъпно.

Проверени Вашите интереси на първо място.

Лесно достъпен

Лесно достъпен

Law & More е на разположение от понеделник до петък от 08:00 до 22:00 и през почивните дни от 09:00 до 17:00

Добра и бърза комуникация

Добра и бърза комуникация

Нашите адвокати изслушват вашия случай и изготвят подходящ план за действие
Добра и бърза комуникация

Личен подход

Нашият метод на работа гарантира, че 100% от нашите клиенти ни препоръчват и че сме оценени средно с 9.4

Търговия с емисии (Закон за енергетиката)

Много големи фабрики и енергийни компании отделят парникови газове като CO2. В съответствие с Протокола от Киото и Конвенцията за климата, търговията с емисии се използва за намаляване на емисиите на такива парникови газове от промишлеността и енергийния сектор. Търговията с емисии в Холандия се ръководи от европейската система за търговия с емисии - EU ETS. В рамките на EU ETS е установен лимит на права за емисии, равен на общата разрешена емисия на CO2. Тази граница се извлича от целите за намаляване, които ЕС иска да постигне и гарантира, че емисиите на всички компании, търгуващи с емисии, не надвишават зададената цел.

Бързо меню

Квони за емисии

Компания, участваща в схема за търговия с емисии, получава годишно количество безплатни квоти за емисии. Това се изчислява частично въз основа на предишни нива на производство и показатели за ефективността на CO2 в производствения процес на компанията. Квотата за емисии дава право на всяка компания да отделя определено количество парникови газове и представлява 1 тон CO2 емисии. Допустима ли е вашата компания за разпределяне на правата за емисии? Тогава е важно правилно да изчислите колко CO2 отделя вашата компания всяка година, за да получи точния брой права за емисии. Това е така, защото всяка година всяка компания трябва да предаде същия брой права за емисии, каквито е емитирала в тонове парников газ.

Образ на Том Мевис

Том Мевис

УПРАВЛЯВАЩ ПАРТНЬОР / АДВОКАТ

tom.meevis@lawandmore.nl

Нашият опит в енергийното право

Слънчева енергия

Слънчева енергия

Ние се фокусираме върху енергийния закон, който се фокусира върху вятърната и слънчевата енергия.

Както холандските, така и европейските закони се прилагат за законодателството в областта на околната среда. Нека ви информираме и съветваме.

Купувате ли, доставяте или генерирате енергия? Law & More ви предоставя правна помощ.

Производител на енергия

Производител на енергия

Нашите корпоративни адвокати могат да оценяват споразуменията и да дават съвети по тях.

„Исках да имам адвокат
който винаги е готов за мен,
дори през почивните дни "

Търговия с емисии

Компаниите, които отделят повече парникови газове, отколкото имат квоти за емисии, за да се предадат, рискуват да бъдат глобени. Това важи ли за вашата компания? Ако е така, можете да закупите допълнителни квоти за емисии, за да избегнете глоба. Можете не само да закупите допълнителни квоти за емисии от например търговци на права за емисии като банки, инвеститори или търговски агенции, но можете да ги получите и на търг. Възможно е обаче също така вашата компания да отделя по-малко парникови газове и следователно да запазва квотите за емисии. В този случай можете да изберете да започнете да търгувате с тези квоти за емисии. Преди да можете да търгувате квоти за емисии, трябва да бъде открита сметка в регистъра на ЕС, където се намират квотите. Това е така, защото ЕС и / или ООН искат да регистрират и проверяват всяка транзакция.

Какво казват клиентите за нас

Нашите енергийни адвокати са готови да ви помогнат:

Office Law & More

Разрешително за емисии

Разрешително за емисии

Преди да можете да участвате в схема за търговия с емисии, вашата компания трябва да има валидно разрешително. В крайна сметка компаниите в Холандия нямат право просто да отделят парникови газове и, ако попадат в обхвата на Закона за управление на околната среда, трябва да кандидатстват за разрешение за емисии от Нидерландския орган по емисиите (NEa). За да се класирате за разрешително за емисии, вашата компания трябва да изготви план за мониторинг и да го одобри от NEa. Ако вашият план за мониторинг е одобрен и разрешението за емисии е издадено, след това трябва да актуализирате плана за мониторинг, така че документът винаги да отразява реалната ситуация. Вие също сте задължени да представите годишен доклад за проверени емисии в NEa и да въведете данните от отчета за емисиите в регистъра за търговия с емисии на CO2.

Вашият бизнес се занимава с търговия с емисии и имате ли въпроси или проблеми във връзка с това? Или искате помощ при кандидатстване за разрешително за емисии? И в двата случая сте попаднали на правилното място. Нашите специалисти се фокусират върху търговията с емисии и знаят как могат да ви помогнат.

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Eindhoven намлява Amsterdam?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или изпратете имейл на:
г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-н. Максим Ходак, адвокат на & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More