Попечителство над деца след развод

Попечителството над деца включва както задължението, така и правото на родител да отглежда и да се грижи за непълнолетното си дете. Това се отнася до физическото благосъстояние, безопасността и развитието на непълнолетното дете. Когато родителите, упражняващи съвместни родителски правомощия, решат да подадат молба за развод, родителите по принцип ще продължат да упражняват родителската власт съвместно.

Възможни са изключения: съдът може да реши, че единият от родителите има пълни родителски правомощия. При вземането на това решение обаче най-добри са интересите на детето. Такъв е случаят, когато съществува неприемлив риск детето да бъде хванато в капан или загубено между родителите (и тази ситуация е малко вероятно да се подобри достатъчно в краткосрочен план) или когато промяната на родителските права е иначе необходима, за да обслужва най-добрия интерес на детето.

Имате ли нужда от правна помощ или съвет относно развода? Или все още имате въпроси по тази тема? Нашите Бракоразводни адвокати ще се радваме да ви помогнем!

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Eindhoven намлява Amsterdam?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или изпратете имейл на:
г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-н. Максим Ходак, адвокат на & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More