ИМАТЕ НУЖДА ОТ ТРАНСПОРТЕН АДВОКАТ?
ИСКАНЕ ЗА ПРАВНА ПОМОЩ

НАШИТЕ ПРАВОМОЩНИЦИ СА СПЕЦИАЛИСТИ В ДУШНО ЗАКОН

Проверени Ясно.

Проверени Лично и лесно достъпно.

Проверени Вашите интереси на първо място.

Лесно достъпен

Лесно достъпен

Law & More е на разположение от понеделник до петък от 08:00 до 22:00 и през почивните дни от 09:00 до 17:00

Добра и бърза комуникация

Добра и бърза комуникация

Нашите адвокати изслушват вашия случай и изготвят подходящ план за действие
Добра и бърза комуникация

Личен подход

Нашият метод на работа гарантира, че 100% от нашите клиенти ни препоръчват и че сме оценени средно с 9.4

Транспортен адвокат

Логистичният сектор е динамичен и винаги се движи. Поради глобализацията на търговията все повече и повече стоки се транспортират на много километри по различни начини. Това може да включва транспорт по море, шосе, железопътна линия и въздух. В този процес участват много страни като клиенти, превозвачи, спедитори, застрахователи и получатели. В крайна сметка стоките се получават и реекспортират от различни страни.

Въпреки че този процес на транспорт често не създава проблеми на всички тези страни, понякога той все още може да се обърка. Когато транспортът спре, закъснение или товар се повреди или загуби по време на пътуване, между страните могат да възникнат въпроси за отговорността. Кой носи отговорност и следователно трябва да компенсира нанесените щети? И какви стъпки могат да бъдат предприети, ако една страна просто не изпълни своите ангажименти? Отговорът на тези въпроси трябва първо да се намери в мрежата на споразуменията между всички тези страни.

В допълнение към споразуменията между страните, международните разпоредби трябва да се вземат предвид при разглеждането на въпросите на транспортното право. В крайна сметка транспортът често се осъществява в международен план и по този начин преминава различни национални граници. Следователно международните правила играят важна роля. Международните конвенции, които ще се прилагат, зависят от начина на транспорт. Например конвенцията от правилата на Хага-Висби се прилага за морския транспорт, а Конвенцията от Монреал се прилага за въздушния транспорт. Например конвенцията CMR е важна за автомобилния транспорт.

Образ на Том Мевис

Том Мевис

УПРАВЛЯВАЩ ПАРТНЬОР / АДВОКАТ

tom.meevis@lawandmore.nl

Адвокатска кантора в Eindhoven намлява Amsterdam

Корпоративен юрист

„По време на представянето веднага ми стана ясно
че Law & More има ясен план
на действие”

Но не само националните граници се пресичат от транспортното законодателство. Въведени са и различни юрисдикции във връзка с транспортното законодателство. Например, има ясно припокриване между транспортното и трудовото право, договорното право, дружественото право и международното право. В края на краищата например превозвачът наема подчинени и заповедите се дават на спедитори. В тези ситуации могат да възникнат и въпроси, свързани с транспортното право. Вие се занимавате с такъв проблем? Тогава е важно и широко и актуално познаване на въпросите в гореспоменатите области на правото.

Какво казват клиентите за нас

Нашите транспортни адвокати са готови да ви помогнат:

Office Law & More

Нашите услуги

Предвид гореизложеното, логистичният сектор е преди всичко сложен и трябва да се вземат предвид няколко аспекта. В Law & More разбираме, че логистиката включва всеобхватни интереси, както в Холандия и Европа, така и в световен мащаб. Ето защо смятаме, че е важно да бъдем една крачка пред потенциалните проблеми чрез съставяне на (транспортни) споразумения и общи условия. Той може например да регулира или изключва отговорността по различни въпроси на транспортното право.

Занимавате ли се с повреди на товари, процедури, събиране на дългове или конфискация в контекста на транспортното право? Дори тогава Law & More екипът е до вас. Нашите адвокати са не само експерти в областта на транспортното право, но и в други свързани области на правото. Имате ли други въпроси? Моля свържете се Law & More.

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Eindhoven намлява Amsterdam?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или изпратете имейл на:
г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-н. Максим Ходак, адвокат на & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More