НЕОБХОДИМЕ ЛИ ДА ИЗЧИСЛЕТЕ АЛИМОНИЯ НА ПАРТНЬОР?
ИСКАНЕ ЗА ПРАВНА ПОМОЩ

НАШИТЕ ПРАВОМОЩНИЦИ СА СПЕЦИАЛИСТИ В ДУШНО ЗАКОН

Проверени Ясно.

Проверени Лично и лесно достъпно.

Проверени Вашите интереси на първо място.

Лесно достъпен

Лесно достъпен

Law & More е на разположение от понеделник до петък от 08:00 до 22:00 и през почивните дни от 09:00 до 17:00

Добра и бърза комуникация

Добра и бърза комуникация

Нашите адвокати изслушват вашия случай и изготвят подходящ план за действие
Добра и бърза комуникация

Личен подход

Нашият метод на работа гарантира, че 100% от нашите клиенти ни препоръчват и че сме оценени средно с 9.4

Партньорска издръжка

Вие или бившият ви партньор нямате достатъчен доход, за да живеете след развода? Тогава другият съдружник има задължението да изплаща издръжка на бившия съдружник.

Бързо меню

Кога имате право да получавате издръжка от бившия си партньор?

По принцип имате право на издръжка на партньора, ако след развода нямате достатъчно приходи, за да се издържате. Вашият жизнен стандарт по време на брака ще бъде взет предвид, за да се определи дали имате право на издръжка на партньора. На практика един от двамата съдружници ще получи право на издръжка. В повечето случаи това е жената, особено ако тя е била отговорна за по-голямата част от грижите за домакинството и децата. В този случай жената често няма доходи или ограничен доход от непълно работно време. В ситуация, в която мъжът е изпълнил ролята на „съпруг на домакинството“, а жената е направила кариера, мъжът по принцип може да иска издръжка на партньора.

Айлин Селамет

Айлин Селамет

АДВОКАТ

aylin.selamet@lawandmore.nl

Имате нужда от адвокат за развод?

Издръжка на дете

Всеки бизнес е уникален. Ето защо ще получите правен съвет, който е пряко свързан с вашия бизнес.

Имаме личен подход и работим заедно с вас за подходящо решение.

Разводът е труден период. Ние ви помагаме през целия процес.

Живейте отделно

Живейте отделно

Нашите корпоративни адвокати могат да оценяват споразуменията и да дават съвети по тях.

Пред развод ли сте?

Ако е така, несъмнено ще има много проблеми пред вас. От уреждане на съпружеска издръжка и издръжка на дете до нефинансови въпроси като създаване на план за попечителство, разводът може да има значително въздействие както емоционално, така и правно.

За да ви подготвим, събрахме информация относно проблемите, свързани с уреждането на развод, в нашата нова бяла книга. Изтеглете файла по-долу безплатно и получете информация, която да ви помогне да се ориентирате гладко в процеса на развод.

"Law & More адвокати
участват и могат да съчувстват
с проблема на клиента”

Ниво на издръжка на партньора

След консултация вие и бившият ви съдружник можете да постигнете съгласие за размера на издръжката на партньора. Ако не можете да постигнете споразумение заедно, един от нашите адвокати ще се радва да ви съдейства. Не само можем да ви помогнем в процеса на договаряне, но можем да определим и размера на издръжката на партньора за вас. Правим това, като правим изчисление за поддръжка.

Съдията ще разгледа не само финансовото състояние на получателя на издръжката, но и финансовото състояние на платеца на издръжката. Въз основа на двете ситуации съдът ще определи дали някой от вас има право да получава издръжка и, ако е така, размера на издръжката. В някои случаи е възможно всъщност да имате право на издръжка на партньора, но финансовите детайли на бившия ви партньор показват, че той или тя просто не е в състояние да плаща издръжка на партньора.

Какво казват клиентите за нас

Нашите бракоразводни адвокати са готови да ви помогнат:

Office Law & More

Изчисляване на поддръжка

Изчисляването на поддръжката е доста сложно изчисление, тъй като трябва да се вземат предвид много фактори. Law & More ще се радва да извърши изчисление на алимента на партньора за вас.

Определяне на нуждата
Размерът на издръжката на съдружника зависи от нуждата на лицето, което получава издръжка, и от капацитета на лицето, което трябва да плаща издръжка. За да се определят нуждите на получателя на издръжката, се приема стандарт от приблизително 60% от нетния семеен доход, намален с разходите на всяко дете.

Определяне на финансов капацитет
Изчислява се товароносимост и за двете страни. Това изчисление определя дали лицето, отговорно за издръжката, има достатъчен финансов капацитет, за да може да изплаща издръжка. За да се определи финансовият капацитет на лицето, което трябва да плаща издръжка, първо трябва да се определи неговият чист доход. Изплащащият издръжката първо може да приспадне редица разходи от този доход. Това са главно разходи, които трябва да понесе платецът на издръжката, за да постигне краищата (разходи).

Сравнение на капацитета на носенето
Накрая трябва да се направи сравнение на товароносимостта. Това сравнение се използва за изчисляване на размера на издръжката, за която страните имат еднаква финансова свобода. Обхватът на кредитора по поддръжката се сравнява с обхвата на длъжника по поддръжката. Идеята зад това е, че кредиторът по поддръжката не трябва да бъде в по-добро финансово състояние от длъжника по поддръжката в резултат на плащането на издръжката.

Искате ли да знаете какво ще бъде финансовото ви положение след развода? контакт Law & More и можем да работим с вас, за да определим колко алименти ще трябва да платите или получите.

Промяна на алименти

Ако искате едностранно да отмените или промените издръжката на съдружника, това трябва да стане чрез съда. Можем да изпратим искане за промяна в съда от ваше име. Съдът може да промени издръжката на съдружника, т.е. да увеличи, намали или на нула. Според закона тогава трябва да има „промяна на обстоятелствата“. Ако съдът установи, че няма промяна на обстоятелствата, вашето искане няма да бъде удовлетворено. Това понятие не е обяснено по-нататък в закона и следователно може да засегне широк спектър от обстоятелства. На практика това често включва промяна във финансовите обстоятелства на някой от бившите партньори.

Прекратяване на издръжката на съдружника
Задължението за изплащане на издръжка на партньора може да приключи в следните ситуации:

  • в случай на смърт на вашата или на бившия ви партньор;
  • ако определеният от съда максимален срок на издръжка е изтекъл;
  • ако лицето, което получава издръжка, се ожени отново, сключи регистрирано партньорство или започне да живее заедно;
  • ако финансовите обстоятелства са се променили и лицето, което получава издръжка, може да си изкарва прехраната

Нашите адвокати за развод имат познания както за семейното право, така и за предприемаческото ноу-хау и затова в идеалния случай са в състояние да ви предоставят правна и данъчна помощ в тези случаи. Имате ли нужда от адвокат за развод? контакт Law & More.

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Eindhoven намлява Amsterdam?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или изпратете имейл на:
г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-н. Максим Ходак, адвокат на & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More