Разводът е голямо събитие за всички. Ето защо нашите бракоразводни адвокати са на ваше разположение с лични съвети. Първата стъпка в развода е да наемете адвокат за развод. Разводът се произнася от съдията и само адвокат може да подаде молба за развод до съда. Съществуват различни правни аспекти на производството по развод, които се решават от съда. Примери за тези правни аспекти са ...

НЕОБХОДИМО ПОМОЩ С ВАШЕТО ОТДЕЛЕНИЕ?
МОЛЯ, СВЪРЖЕТЕ С НАШИТЕ ПРАВИЛИ ЗА РАЗЛИЧЕНИЕ

Развод адвокат

Разводът е голямо събитие за всички.
Ето защо нашите бракоразводни адвокати са на ваше разположение с лични съвети.

Бързо меню

Първата стъпка в развода е да наемете адвокат за развод. Разводът се произнася от съдията и само адвокат може да подаде молба за развод до съда. Съществуват различни правни аспекти на производството по развод, които се решават от съда. Примери за тези правни аспекти са:

• Как се разделят вашите общи активи?
• Има ли право бившият ви партньор на част от вашата пенсия?
• Какви са данъчните последици от развода ви?
• Прав ли е вашият партньор на съпружеска издръжка?
• Ако да, колко е тази издръжка?
• И ако имате деца, как е уреден контактът с тях?

Айлин Селамет

Айлин Селамет

Адвокат

 Обадете се на + 31 40 369 06 83

Защо да изберете Law & More?

Лесно достъпен

Лесно достъпен

Law & More се предлага от понеделник до петък
от 08:00 до 22:00 часа и през почивните дни от 09:00 до 17:00 часа

Добра и бърза комуникация

Добра и бърза комуникация

Нашите адвокати се вслушват във вашия случай и излизат
с подходящ план за действие

Личен подход

Личен подход

Нашият метод на работа гарантира, че 100% от нашите клиенти ни препоръчват и че сме оценени средно с 9.4

"Law & More адвокати

участват и

може да съпричастни с

проблем на клиента"

План стъпка по стъпка от нашите бракоразводни адвокати

Когато се свържете с нашата фирма, един от нашите опитни адвокати ще ви говори директно. Law & More се отличава от другите адвокатски кантори, защото нашата фирма няма секретарски офис, което гарантира, че имаме кратки линии за комуникация с нашите клиенти. Когато се свържете с нашите адвокати по телефона във връзка с развод, те първо ще ви зададат редица въпроси. След това ще ви поканим в нашия офис в Айндховен, за да можем да ви опознаем. Ако желаете, уговорката може да се състои и по телефон или видеоконференция.

Уводна среща

• По време на тази първа среща можете да разкажете историята си и ние ще разгледаме фона на вашата ситуация. Нашите специализирани адвокати за разводи също ще зададат необходимите въпроси.
• След това обсъждаме с вас конкретните стъпки, които трябва да бъдат предприети във вашата ситуация, и очертаваме това ясно.
• Освен това, по време на тази среща ще посочим как изглежда производството по развод, какво можете да очаквате, колко време ще отнеме производството, какви документи ще ни трябват и т.н.
• По този начин ще имате добра идея и ще знаете какво предстои. Първите половин час от тази среща са безплатни. Ако по време на срещата решите, че бихте искали да бъдете подпомагани от някой от нашите опитни бракоразводни адвокати, ние ще запишем някои от вашите данни, за да изготвим договор за годеж.

Имате нужда от адвокат за развод?

Издръжка на дете

Издръжка на дете

Разводът има голямо влияние върху децата. Затова придаваме голяма стойност на интересите на вашите деца

Искайте развод

Искайте развод

Имаме личен подход и работим заедно с вас за подходящо решение

Алименти на съдружника

Алименти на съдружника

Ще плащате ли или получавате издръжка? И колко? Ние ви насочваме и ви помагаме в това

Живейте отделно

Живейте отделно

Искате ли да живеете отделно? Ние ви помагаме

Договор за прехвърляне

След първата среща веднага ще получите от нас по имейл споразумение за възлагане. Това споразумение гласи например, че ние ще ви съветваме и съдействаме по време на развода ви. Също така ще Ви изпратим общите условия, които се отнасят за нашите услуги. Можете да подпишете цифрово споразумението за възлагане.

След

Получавайки подписаното споразумение за преотстъпване, нашите опитни адвокати за развод незабавно ще започнат работа по вашия случай. В Law & More, ще бъдете информирани за всички стъпки, които вашият адвокат за развод предприема за вас. Естествено, всички стъпки първо ще бъдат съгласувани с вас.

На практика първата стъпка често е да изпратите писмо до партньора си с известието за развод. Ако той или тя вече има адвокат за развод, писмото е адресирано до неговия или нейния адвокат.

В това писмо посочваме, че искате да се разведете с партньора си и че той или тя се препоръчва да си намери адвокат, ако той или тя вече не е направил това. Ако вашият партньор вече има адвокат и ние адресираме писмото до неговия или нейния адвокат, ние обикновено ще изпратим писмо, в което ще посочим вашите желания по отношение например на децата, дома, съдържанието и т.н.

След това адвокатът на вашия партньор може да отговори на това писмо и да изрази желанията на вашия партньор. В някои случаи е предвидена четиристранна среща, по време на която се опитваме да постигнем споразумение заедно.

Ако е невъзможно да постигнете споразумение с вашия партньор, ние също можем да подадем молбата за развод директно до съда. По този начин се стартира процедурата.

• Индивидуален ли сте?
• Имате ли нужда от правна консултация?
• Искате ли ясен поглед върху вашата правна позиция?

Свържете се директно с нас чрез бутона.
Ще ви се обадим възможно най-скоро.

Имате нужда от адвокат за развод?

Какво да взема със себе си при адвоката по развода?

За да започне процедурата за развод възможно най-скоро след уводната среща, са необходими редица документи. Списъкът по-долу дава указание за необходимите документи. Не всички документи са необходими за всички разводи. Вашият адвокат по развода ще посочи във вашия конкретен случай кои документи са необходими за уреждането на развода ви. По принцип се изискват следните документи:

• Брачната книжка или споразумението за съжителство.
• Документ с предбрачно или партньорско споразумение. Това не важи, ако сте женени в собственост.
• Ипотечния акт и свързаната с него кореспонденция или договор за наем на къщата.
• Преглед на банкови сметки, спестовни сметки, инвестиционни сметки.
• Годишни отчети, фишове за заплати и отчети за обезщетения.
• Последните три декларации за данък върху доходите.
• Ако имате компания, последните три годишни отчета.
• Здравноосигурителна полица.
• Общ преглед на застраховките: на какво име са застраховките?
• Информация за начислените пенсии. Къде е изградена пенсията по време на брака? Кои бяха клиентите?
• Ако има дългове: съберете подкрепящите документи и размера и продължителността на дълговете.

Нашите адвокати за развод ви подкрепят

Ако искате производството по развода да започне бързо, разумно е да съберете тези документи предварително. След това вашият адвокат може да започне работа по вашето дело веднага след уводната среща!

Развод и деца

Когато участват деца, важно е да се вземат предвид и техните нужди. Ние гарантираме, че тези нужди са взети предвид, доколкото е възможно. Нашите бракоразводни адвокати могат да изготвят с вас родителски план, в който се установява разделението на грижите за вашите деца след развода. Също така можем да изчислим за вас размера на издръжката за дете, която трябва да бъде платена или получена.

Вече разведени ли сте и имате ли конфликт, например за спазването на издръжката на партньор или дете? Или имате основание да вярвате, че бившият ви партньор вече има достатъчно финансови ресурси, за да се грижи за себе си? Също така в тези случаи нашите бракоразводни адвокати могат да ви предоставят правна помощ.

Често задавани въпроси развод

Law & More работи на база почасова ставка. Нашата почасова ставка е 195 евро, без 21% ДДС. Първата половинчасова консултация не е задължителна. Law & More не работи на основата на държавно субсидирана помощ.

Адвокатите в Law & More участват във вашите проблеми. Ние разглеждаме вашата ситуация и след това проучваме вашата правна позиция. Заедно с вас търсим устойчиво решение на вашия спор или проблем.

Ако сте съгласни, можете да наемете съвместен адвокат. В този случай съдът може да произнесе развода по нареждане в рамките на няколко седмици. Ако не сте съгласни, всеки от вас ще трябва да вземе свой собствен адвокат. В този случай разводът може да отнеме месеци.

Ако изберете съвместен развод, няма нужда от съдебно заседание. Едностранният развод се разглежда в съдебно заседание.

В медиацията се опитвате да постигнете решение заедно с другата страна под наблюдението на медиатор. Докато има готовност и от двете страни да търсят решение, медиацията има шанс да успее.

Процесът на медиация се състои от: приемно интервю и няколко сесии за постигане на споразумение. Ако бъде постигнато споразумение, сключените споразумения се определят в писмена форма.

Разведени сте от датата, на която постановлението за обявяване на развода е вписано в регистрите на гражданската регистрация на общината, в която сте се оженили.

Можете да поискате от съда да определи (начина на) разделяне на брачната общност на имущество между вас и вашия бивш партньор.

Ако сте женени в собственост, можете да разделите тези неща на половинки или да ги вземете от другия човек за преценка на тяхната стойност.

Отправната точка е, че можете да продължите да живеете в съвместния дом, при условие че сте финансово в състояние да платите половината от всяка излишна стойност на бившия си партньор и освободите бившия си партньор от солидарна отговорност за ипотечни заеми.

Можете да уредите финансовото уреждане на отношения извън съда. Ако имате деца заедно, над които и двамата упражнявате власт, вие сте законово задължени да изготвите родителски план.

Разходите на адвоката зависят от времето, отделено за вашия случай. Разходите за съда са 309 евро (съдебни такси). Таксите за съдебния изпълнител за обслужване на молбата за развод възлизат на приблизително 100 евро.

Нормативната уредба (изравняване на пенсиите) означава, че имате право на плащане на 50% от пенсията за старост, изградена от бившия ви партньор по време на брака. Ако и двамата партньори са съгласни, можете да преобразувате вашите права в пенсия за старост и пенсия на партньора във ваше собствено независимо право на пенсия за старост (преобразуване) или да изберете друго разделение.

Споразумението за развод е споразумение между бивши партньори, в което можете да сключвате споразумения, когато се разведете. Например можете да направите финансови договорености, договорености за децата и издръжка. Ако споразумението за развод е част от съдебната заповед, то е правно изпълнимо.

Ако споразумението за развод е част от съдебната заповед, споразумението за развод предоставя изпълнително право. Тогава то е правно приложимо.

Всичко в къщата, плевнята, градината и гаража е част от съдържанието. Това важи и за автомобила или други превозни средства. Те често се споменават отделно в завета. Това, което не принадлежи към съдържанието, са свързани стоки, вградени уреди в кухнята и например положени подове.

Когато сте женени в общност на собственост, по принцип всички активи и дългове на вас и вашия партньор се сливат. В случай на развод, всички активи и дългове по принцип се споделят по равно между вас. Понякога може да се изключат някои неща, като подарък или наследство.

Но внимавайте: от 2018 г. стандартът е да се жениш в ограничена общност от имоти. Това означава, че активите, натрупани преди брака, не са включени в общността. Само активите, които брачните партньори натрупват по време на брака, стават обща собственост. Следователно всичко, което едно лице е притежавало частно преди брака, е изключено. Всичко, което възниква след брака по отношение на притежания и / или дългове, става собственост на двете страни. Освен това подаръците и наследствата остават лична собственост, също по време на брака. Къща може да бъде изключение от това, ако е била закупена съвместно преди брака.

Когато се оженихте, избрахте да държите активите и дълговете си отделни. Ако искате да се разведете, вземете предвид клаузите за споразумение или други договорени договорености.

Клаузите за сетълмент са споразумения за уреждане или разпределение на определени доходи и ценности. Има две форми на сетълмент: 1) Клауза за периодично сетълмент: в края на всяка година оставащото запазено салдо по сметките се разделя справедливо. Изборът е направен частните активи да се държат отделно. Уреждането се извършва след като от съвместно натрупания капитал са приспаднати фиксираните разходи. 2) Клауза за окончателно споразумение: В случай на развод е възможно също да се използва клаузата за окончателно споразумение. След това вие и вашият партньор разделяте общите активи по същия начин, както ако сте женени в общност на собственост. Можете да изберете кои активи не са включени в разделянето.

Някои активи не се характеризират автоматично като съвместна собственост на вас и вашия партньор. Възможно е тези елементи да не се включват по време на развод. Наследствата или подаръците също остават извън общността на собствеността от 1 януари 2018 г. Преди 1 януари 2018 г. клауза за изключване трябваше да бъде включена в акта за дарение или завещание.

Съдията решава на кого е разрешено да продължи да живее в къщата след развода, в случай че и двамата искате да продължите да живеете там. След това трябва да се промени договорът с жилищната асоциация или наемодателя, като единственият наемател е лицето, на което е предоставено правото да живее там. Тогава това лице също отговаря за плащането на наема и други разходи.

Адвокат за развод
Адвокат за развод

Често задавани въпроси относно издръжката

Производството за издръжка започва с подаване на петиция. След това съдът ще даде възможност на другата страна да представи защита. Ако това бъде направено, производството ще бъде изслушано. След това съдът ще постанови писмено решение.

Имате право на издръжка на съпрузи, ако сте били женени или сте сключили регистрирано партньорство и не можете да се издържате самостоятелно.

Можете да уведомите бившия си партньор за неизпълнение и да определите срок, в рамките на който издръжката трябва да бъде платена. Ако вашият бивш партньор все още не плаща издръжката в рамките на срока, това е случай на неизпълнение. Ако споразуменията за издръжка са включени в заповед, вие имате право на изпълнение. След това можете да възстановите издръжка от бившия си партньор извън съда. Ако случаят не е такъв, можете да поискате спазване в съда.

Издръжката на партньора се приспада от данъка за платеца и се счита за облагаем доход за получателя. Издръжката за деца не подлежи на данъчно облагане или облагане.

Често задавани въпроси за деца в развод

Можете да поискате от съда да установи местожителството на децата ви с вас. Съдът ще вземе такова решение, което се счита за най-доброто за вашите деца, като вземе предвид всички обстоятелства по делото.

Ако имате непълнолетни деца, над които имате съвместно попечителство, вие сте длъжни да изготвите родителски план. Трябва да се сключат споразумения относно основното местоживеене на децата, разделението на грижите, начина, по който се вземат решенията относно децата, как се обменя информация относно децата и разпределението на разходите за децата (издръжка за деца).

След развод и двамата родители запазват родителската власт, освен ако съдът реши, че съвместната родителска власт трябва да бъде прекратена.

Имате право на издръжка на дете, ако вие самите нямате достатъчно доходи, за да осигурите разходите на децата си.

Може да се споразумеете за размера на издръжката на дете / партньор. Можете да запишете тези споразумения в споразумение. Ако съдът запише тези споразумения в постановлението за развод, те са юридически изпълними. Ако не можете да постигнете споразумение, можете да поискате от съда да определи размера на издръжката. По този начин съдията ще вземе предвид различни фактори, като доходи, финансови възможности, детски бюджет и режим на посещение.

Тези вещи са собственост на самите деца. Те сами могат да решат какво ще им се случи и с кой родител да отидат. Ако децата са твърде малки, за да решат това, вие и вашият партньор трябва да се уговорите.

Ако не сте намерили отговора на въпроса си в нашия списък с често задавани въпроси, моля, свържете се директно с един от нашите опитни адвокати. Те могат да отговорят на вашите въпроси и с удоволствие ще мислят заедно с вас!

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Айндховен?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или ни изпратете имейл:

г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - [имейл защитен]
г-н. Максим Ходак, адвокат в & More - [имейл защитен]

Law & More B.V.