ИМАТЕ НУЖДА ОТ АДВОКАТ ПО ОКОЛНАТА СРЕДА?
ИСКАНЕ ЗА ПРАВНА ПОМОЩ

НАШИТЕ ПРАВОМОЩНИЦИ СА СПЕЦИАЛИСТИ В ДУШНО ЗАКОН

Проверени Ясно.

Проверени Лично и лесно достъпно.

Проверени Вашите интереси на първо място.

Лесно достъпен

Лесно достъпен

Law & More е на разположение от понеделник до петък от 08:00 до 22:00 и през почивните дни от 09:00 до 17:00

Добра и бърза комуникация

Добра и бърза комуникация

Нашите адвокати изслушват вашия случай и изготвят подходящ план за действие
Добра и бърза комуникация

Личен подход

Нашият метод на работа гарантира, че 100% от нашите клиенти ни препоръчват и че сме оценени средно с 9.4

закон за околната среда

Като компания можете да срещнете законодателство за околната среда, ако трябва да се справите с емисиите на газове, изхвърлянето на отпадъчни материали или замърсяването на почвата или водата. Може да се наложи да спазвате планове за зониране и разрешителни за околната среда. Когато става въпрос за публичноправни актове, можете да помислите и за емисиите на амоняк от животновъдните ферми. Правителството се опитва да предотврати замърсяването и да защити качеството на почвата, въздуха и водата чрез законодателство за околната среда. Това законодателство е заложено например в Закона за управление на околната среда, Общите разпоредби на Закона за околната среда и от 2021 г. в Закона за околната среда. Изпълнението на тези екологични закони се извършва в холандското административно, наказателно и гражданско право. Инспекторатът на Министерството на жилищното строителство, териториалното устройство и околната среда (ВРОМ) проверява и проверява фирмите за съответствие с тези закони и разпоредби.

Бързо меню

Образ на Том Мевис

Том Мевис

УПРАВЛЯВАЩ ПАРТНЬОР / АДВОКАТ

tom.meevis@lawandmore.nl

Нашият опит в енергийното право

Слънчева енергия

Слънчева енергия

Ние се фокусираме върху енергийния закон, който се фокусира върху вятърната и слънчевата енергия.

За енергийното законодателство се прилагат както холандските, така и европейските закони. Нека ви информираме и съветваме.

Търсите специалист по търговия с емисии? Радваме се да ви помогнем допълнително!

Производител на енергия

Производител на енергия

Нашите корпоративни адвокати могат да оценяват споразуменията и да дават съвети по тях.

„Исках да имам адвокат
който винаги е готов за мен,
дори през почивните дни "

Можете да се свържете Law & More за повече информация за:

  • Регулиране на строителните и промишлени дейности
  • Защита на природата и ландшафта
  • Пространствено планиране и провинциална политика
  • Екологични разрешителни и планове за зониране
  • Екологична отговорност

Искате ли повече правна информация по този въпрос? Можете да се свържете с нас за правни съвети и правна помощ за всички ваши въпроси и проблеми в областта на околната среда. Възможно е също така да започнете съдебни производства за вашата компания. Нашите адвокати в областта на околната среда са готови да отговорят на вашите въпроси.

Какво казват клиентите за нас

Нашите енергийни адвокати са готови да ви помогнат:

Office Law & More

Екологични правила за вашата компания

Кои закони за околната среда се прилагат за вашата компания и дали трябва да се справите с Министерството на жилищното строителство, пространственото планиране и околната среда, зависи от степента, в която вашата компания оказва влияние върху околната среда. В Нидерландия в този контекст са дефинирани три категории компании:

Категория А: компании от тази категория имат най-малко въздействие върху околната среда. Компаниите от тази категория се състоят по-специално на офиси, банки и детски градини и имат поне минимално въздействие върху законодателството за околната среда. Такива компании не трябва да кандидатстват за екологично разрешително за своята дейност, нито трябва да отчитат Указ за дейността.

Категория Б: компаниите, които оказват значително влияние върху околната среда, са поставени в категория Б. За своите бизнес дейности, като печатарски работилници, автомивки и ремонти, те са длъжни да докладват Указ за дейността. Уведомяването може да се отнася до прилагането на замърсена почва, депониране и транспортиране на отпадъци или до необичаен инцидент. В редица случаи трябва да се прилага и ограничено разрешение за опазване на околната среда (OBM).

Категория C: компании от тази категория, например металообработващи компании, оказват голямо влияние върху околната среда. Тази категория също е обект на задължение за предоставяне на информация въз основа на Указа за дейностите. Освен това тези компании трябва да кандидатстват и за екологично разрешително за своята бизнес дейност. Адвокатите на закона за околната среда на Law & More може да определи под коя категория е включена вашата компания и на кои задължения трябва да се съобразите. Можете също да очаквате съдействие от нас при кандидатстване за екологично разрешително или в уведомяване за Декрета за дейностите.

Право върху околната средаЕкологично разрешително

Предприятията от категория С трябва да кандидатстват за екологично разрешително. Без това разрешение е забранено стартирането, промяната или управлението на предприятие. След издаване на разрешителното за околната среда трябва да бъдат изпълнени следните условия:

  • трябва да има Wm заведение;
  • установяването на Wm трябва да бъде назначено в Закона за разрешаване на околната среда (общи разпоредби).

Според Закона за управление на околната среда, Wm-заведение се счита, че съществува, ако предприятието се отнася до компания (или ако е с размерите на дружеството), дейността е на едно място и продължава най-малко шест месеца (или редовно се връща в същото местоположение) и дейността е включена в приложение I към постановлението на закона за околната среда.

Ограничено екологично изпитване за екологично разрешение (OBM)

Фирмата трябва да кандидатства за OBM за два вида дейности:

  • дейности, за които компетентният орган трябва да прецени дали дейността е подходяща за местното положение;
  • дейности, за които оценката на въздействието върху околната среда е задължителна. Подобна оценка се фокусира по-специално върху възможните неблагоприятни въздействия върху околната среда.

Дейностите могат да включват създаване на компания, но и извършване на промени. Възможно е също така два OBM да са необходими за една компания. Когато кандидатствате за OBM за определена дейност, компетентният орган, обикновено общината, ще провери въпросната дейност, преди да можете да започнете своята дейност. Това ще доведе до разрешение или отказ.

Закон за планиране на околната среда

Този закон вече е приет от парламента и се очаква да влезе в сила през 2021 г. Основният принос на Закона за околната среда е съставянето на различни съществуващи закони, за да се направи законодателството в областта на законодателството в областта на околната среда по-прозрачно и удобно за потребителите. Юристите на Law & More може да ви посъветва относно преходния закон и възможните промени, които могат да се прилагат за вашата компания.

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Eindhoven намлява Amsterdam?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или изпратете имейл на:
г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-н. Максим Ходак, адвокат на & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More