НУЖДАЕТЕ СЕ ОТ ИКТ АДВОКАТ?
ИСКАНЕ ЗА ПРАВНА ПОМОЩ

НАШИТЕ ПРАВОМОЩНИЦИ СА СПЕЦИАЛИСТИ В ДУШНО ЗАКОН

Проверени Ясно.

Проверени Лично и лесно достъпно.

Проверени Вашите интереси на първо място.

Лесно достъпен

Лесно достъпен

Law & More се предлага от понеделник до петък
от 08:00 до 22:00 часа и през почивните дни от 09:00 до 17:00 часа

Добра и бърза комуникация

Добра и бърза комуникация

Нашите адвокати се вслушват във вашия случай и излизат
с подходящ план за действие

Личен подход

Личен подход

Нашият метод на работа гарантира, че 100% от нашите клиенти
препоръчват ни и че сме оценени средно с 9.4

/
Адвокат по ИКТ
/

Адвокат по ИКТ

В резултат на изобретяването на интернет възникнаха много правни въпроси.

Бързо меню

Това беше последвано от инсталирането на закона за ИКТ. Законът за ИКТ има много взаимодействия с други области на правото, като договорно право, право на неприкосновеност на личния живот и право на интелектуална собственост. Във всички тези области на правото могат да възникнат въпроси, свързани с правото на ИКТ. Тези въпроси могат да бъдат следните: „възможно ли е да върна нещо, което съм купил в интернет?“, „Какви са правата ми при използване на интернет и как се защитават тези права?“ и „моето собствено онлайн съдържание е защитено от закона за авторското право?“ Законът за ИКТ обаче сам по себе си може да бъде разделен на специфични области на правото на ИКТ, като например софтуерно право, закон за сигурност и електронна търговия.

Образ на Том Мевис

Том Мевис

УПРАВЛЯВАЩ ПАРТНЬОР / АДВОКАТ

tom.meevis@lawandmore.nl

"Law & More адвокати
участват и могат да съчувстват
с проблема на клиента”

Екипът на Law & More притежава изрични познания по отношение на правото на ИКТ и относно правните области, които взаимодействат с правото на ИКТ. Затова нашите адвокати могат да ви предложат съвет по следните теми:

  • Закон за сигурност;
  • SaaS и Cloud;
  • ИТ договори;
  • Договорености за приемственост и дескрипция;
  • Закон за интернет магазина;
  • Хостинг съвместно местоположение;
  • Закон за софтуера;
  • Софтуер с отворен код;
  • Индустриален софтуер.

Какво казват клиентите за нас

Адекватен подход

Том Мийвис беше замесен в случая през цялото време и на всеки въпрос от моя страна беше отговорен бързо и ясно от него. Със сигурност ще препоръчам фирмата (и в частност Том Мийвис) на приятели, семейство и бизнес партньори.

10
Миеке
Хугелун

Административните ни адвокати са готови да ви помогнат:

Office Law & More Изображение

Закон за сигурността

Законът за сигурността е областта на правото, която се занимава със защитата на информацията. Темите, които не са рядкост в тази област на правото, включват компютърни вируси, компютърни прониквания, хакване и прихващане на данни. За да се запази чувствителната и поверителна информация в безопасност, има цял набор от възможни мерки. Например, самите компании често използват нелегални мерки въз основа на анализ на риска. Тази защита обаче има и правно основание. В крайна сметка именно законодателят определя колко строги трябва да бъдат тези мерки за сигурност.

Когато мислите за законодателни мерки, може да се помисли и за „Мокро оскверняване на персоните“ (Закон за защита на личните данни). Законът за защита на личните данни гласи, че трябва да е ясно какви мерки са предприети за защита на личните данни срещу загуба или незаконно обработване. Това може да включва криптирана връзка между сървъра и посетителя: SSL връзката. Паролите също са част от такава сигурност.

Освен Закона за защита на личните данни, някои деяния също са криминализирани. Хакването е наказуемо въз основа на член 128аб от Нидерландския наказателен кодекс.

За да защитите вашата информация, е важно да знаете как работи информационната сигурност и как да защитите вашите собствени и чужди данни по възможно най-безопасен начин. Law & More може да Ви посъветва относно правните аспекти на информационната сигурност.

SAAS & CloudSAAS & Cloud

Софтуерът като услуга или SaaS е софтуер, който се предлага като услуга. За такава услуга потребителят не се нуждае от закупуване на софтуера, но може да получи достъп до SaaS през интернет. Предимството на услугите на SaaS е, че разходите за потребителя са сравнително ниски.

A SaaS услуга като Dropbox е облачна услуга. Облачната услуга е мрежа, в която информацията се съхранява в Облака. Потребителят не е собственик на Облака и следователно не носи отговорност за неговото поддържане. Облачният доставчик отговаря за облака. Облачните услуги също са обвързани с определени разпоредби, които са главно правила за поверителност.

Law & More може да ви посъветва за вашите SaaS и облачните услуги. Нашите адвокати притежават знания и опит в тази област на правото, в резултат на което те могат да ви помогнат във всички ваши въпроси.

ИТ договори

В резултат на нашия дигитален свят много компании станаха зависими от правилното функциониране на информационните технологии. Поради това развитие става все по-важно да се организират определени ИТ въпроси. Например, за закупуване на хардуер или лиценз за софтуер трябва да се състави ИТ договор.

Договорите за ИТ са, както подсказва името, не по-малко от „редовните“ договори като общи условия за покупка, декларация за поверителност, трудови договори, софтуерни споразумения, SaaS споразумения, облачни споразумения и споразумения за дескрипция. В такъв договор се сключват споразумения, например относно цената, гаранцията или отговорността по отношение на стока или услуга.

Възможно е да има проблеми при изготвяне или изпълнение на договор с ИТ. Там например може да има несигурност какво трябва да бъде доставено или при какви конкретни условия. Следователно е важно да се направят ясни договорености и тези договорености да бъдат документирани в споразумение.

Law & More може да ви посъветва за всички ваши ИТ договори. Ние ще оценим вашата ситуация и можем да съставим потребителски договор за качество на звука, за да отговори на вашите нужди.

Схеми за приемственостСхеми за приемственост и ескроу

За потребителите на информационните технологии е важно те да могат да бъдат сигурни, че техният софтуер и данни могат да продължат да се използват. Схемата за приемственост може да предложи решение. Такава схема за приемственост ще бъде сключена в сътрудничество с доставчика на ИТ услуги. Това означава, че в случай на фалит например, ИТ услугите могат да продължат.

За да се установи схема за приемственост, ще е необходимо да се разгледа вида на ИТ услугата. Понякога схемата за дескрипция на изходния код ще бъде достатъчна, докато в други случаи е необходимо да се направят допълнителни договорености. В случай на приемственост в облак, например, трябва да имате предвид както доставчиците, така и хостинг доставчиците.

Схема за непрекъснатост е от съществено значение за поддържането на вашите данни. Law & More може да ви посъветва относно схемите за приемственост Можем да ви помогнем да съставите такава схема, за да защитите вашия софтуер и данни.

Закон за уеб магазина

Веб-магазините се занимават с голям брой законови рамки, с които те трябва да се съобразят. Закупуването на разстояние, правата на потребителите, законодателството за бисквитките, европейските директиви и други са правни аспекти, с които ще се сблъскате с уебсайт. Терминът „закон за уеб магазините“ предоставя всеобхватен термин за това.

Поради многото правила е вероятно в един момент „да не можеш да видиш дървата за дърветата“. Трябва ли да използвам общи условия? Как действа извикването от клиента? Каква информация трябва да предоставя на моя уебсайт? Какви правила има по отношение на плащането? Ами законодателството за бисквитките? Какво трябва да направя с личните данни, получени от моя уеб магазин? Това е подбор от въпросите, с които собственикът на уеб магазина може да се сблъска.

Важно е тези въпроси да бъдат подредени правилно. В противен случай можете да рискувате с глоба. Тези глоби могат да достигнат големи висоти и могат да окажат влияние върху вашата компания. Следователно, ако сте добре информирани по тези въпроси, ще сведете до минимум вашите рискове.

Law & More може да Ви посъветва за спазването на съответното законодателство. Освен това можем да ви помогнем да изготвите правни документи, които са подходящи за вашия уеб магазин.

Хостинг и колокацияХостинг и колокация

Когато човек хоства или желае да хоства уебсайт, трябва да има предвид приложимите законови разпоредби. Когато хоствате уебсайт, данните ще се съхраняват и понякога дори се предават. Ето защо е важно да знаете как трябва да се отнасяте към тези данни спрямо клиента, но и към трети страни.

Ще трябва да имате ясни условия по отношение на вашия хостинг и неговите правни аспекти. Важно е клиентите да знаят какво се случва с техните данни. Клиентите смятат, че е важно данните им да бъдат защитени внимателно. Важно е също да знаете кой носи отговорност при нарушаване на правилата за данни.

От вас се изисква да защитавате поверителността на клиентите си? Трябва ли да предоставите информация за контакт, ако това е поискано от полицията? Вие ли сте отговорни за защитата на данните и нарушенията на данните? Нашите адвокати могат да отговорят на всички тези и на всички останали въпроси. Може да имате някакви въпроси, винаги можете да се свържете с някой от адвокатите на Law & More.

Закон за софтуера

В днешно време би било немислимо да живеем в свят без софтуер. Законът за софтуера е важен както за разработчиците на софтуер, така и за потребителите на софтуер.

„Auteurswet“ (Закон за авторското право) указва кой притежава определен софтуер. На практика обаче не винаги е ясно кой е собственик на софтуера и следователно притежава авторските права. Софтуерните разработчици, които продават продукта си, често искат да запазят авторските си права. Това ограничава възможностите на потребителите на софтуер да променят софтуера. Става още по-сложно, когато потребителят иска да разработи (собствен) софтуер. Кой ще получи авторските права?

За да ограничите рисковете, важно е предварително да решите кой ще получи авторските права. Law & More може да Ви посъветва по отношение на софтуерното право и да отговори на вашите въпроси по отношение на тази област на правото.

Софтуер с отворен код

В случай на софтуер с отворен код, потребителят получава изходния код на софтуера при закупуване на лиценз. Това има предимството, че потребителите могат да персонализират и подобрят софтуера, така че софтуерът да продължи да се развива. На теория това разбира се звучи изгодно и доста практично: всеки, който има познания за кодове, може да редактира софтуера с отворен код.

На практика обаче е много важно да се определят определени правила за използването на софтуер с отворен код, да се регулира и изясни използването на софтуер с отворен код. Това е още по-важно сега, когато има малък надзор, докато много искове са подадени за нарушаване на лицензи за софтуер с отворен код.

Law & More може да ви посъветва за софтуер с отворен код. Ще останете ли собственик на софтуера, който сте разработили, когато използвате софтуер с отворен код? Какви условия можете да определите за използването на лиценз? Как можете да подадете искане, когато лицензът ви е нарушен? Това са въпроси, на които може да отговори един от нашите адвокати.

Индустриален софтуер

Софтуерът не се използва само в офиси, но и в индустрията. Продуктите и машините са оборудвани или разработени със софтуер. Този вграден софтуер е написан за управление на машини или продукти. Примери за такъв тип софтуер можете да намерите в машини, светофари и автомобили.

Точно както е важно за „нормалния“ софтуер, (индустриалният) закон за софтуера също е важен за индустриалния софтуер и предоставя съществени правила както за разработчиците на софтуер, така и за потребителите на софтуер. Индустриалната софтуерна индустрия получава много инвестиции, поради което е от съществено значение защитата на съответните авторски права.

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Eindhoven и Amsterdam?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или изпратете имейл на:
г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-н. Максим Ходак, адвокат на & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Настройки за поверителност
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване, докато използваме нашия уебсайт. Ако използвате нашите услуги чрез браузър, можете да ограничите, блокирате или премахнете бисквитките чрез настройките на вашия уеб браузър. Също така използваме съдържание и скриптове от трети страни, които могат да използват технологии за проследяване. Можете избирателно да дадете съгласието си по-долу, за да разрешите вграждане на такива трети страни. За пълна информация относно бисквитките, които използваме, данните, които събираме и как ги обработваме, моля, проверете нашите Политика за Поверителност
Law & More B.V.