Изображение на издръжка и преизчисляване

Алименти и преизчисляване

Финансовите споразумения са част от развода

Едно от споразуменията обикновено се отнася до издръжка на партньор или дете: принос към разходите за живот на детето или бившия партньор. Когато бившите партньори заедно или един от тях подават молба за развод, се включва изчисление на издръжката. Законът не съдържа правила за изчисляване на плащанията за издръжка. Ето защо така наречените „Трема стандарти“, изготвени от съдиите, са отправна точка за това. Необходимостта и капацитетът са в основата на това изчисление. Нуждата се отнася до благосъстоянието, с което бившият партньор и децата са свикнали преди развода. Обикновено след развода не е възможно бившият партньор да осигури благосъстоянието на същото ниво, тъй като финансовото пространство или капацитетът за това са твърде ограничени. Издръжката за деца обикновено има предимство пред издръжката на партньора. Ако след това определяне все още има някакъв финансов капацитет, той може да се използва за всяка издръжка на партньор.

Алиментите на партньора или детето се изчисляват въз основа на настоящото положение на бившите партньори. След развода обаче тази ситуация и заедно с нея способността за плащане може да се промени с течение на времето. За това може да има различни причини. В този контекст можете да помислите например за сключване на брак с нов партньор или за по-ниски доходи поради уволнение. Освен това първоначалната издръжка може да бъде определена въз основа на неверни или непълни данни. В този случай може да се наложи издръжката да бъде преизчислена. Въпреки че често това не е намерението, преизчисляването на всякакъв вид издръжка може да доведе до стари проблеми или да създаде нови финансови проблеми на бившия партньор, така че напрежението между бившите партньори да се засили отново. Ето защо е препоръчително да се предаде променената ситуация и да се извърши преизчисляването на издръжката от медиатор. Law & Moreмедиаторите с удоволствие ще ви помогнат в това. Law & Moreмедиаторите ще ви водят чрез консултации, гарантират правна и емоционална подкрепа, ще вземат под внимание интересите на двете страни и след това ще запишат вашите съвместни споразумения.

Понякога обаче медиацията не води до желаното решение между бившите партньори и по този начин до нови споразумения за преизчисляване на алиментите. В този случай стъпката към съда е очевидна. Искате ли да предприемете тази стъпка пред съда? Тогава винаги се нуждаете от адвокат. Тогава адвокатът може да поиска от съда да промени задължението за издръжка. В такъв случай бившият ви партньор ще разполага с шест седмици, за да подаде изявление за защита или насрещно искане. След това съдът може да промени издръжката, тоест да увеличи, намали или да я наложи на нула. Според закона това изисква "промяна на обстоятелствата". Такива променени обстоятелства са например следните ситуации:

  • уволнение или безработица
  • преместване на децата
  • нова или различна работа
  • да се омъжи повторно, да съжителстваш или да влезеш в регистрирано партньорство
  • промяна в режима на родителски достъп

Тъй като законът не определя точно понятието „промяна на обстоятелствата“, той може да включва и обстоятелства, различни от посочените по-горе. Това обаче не се отнася за ситуации, в които решите да работите по-малко или просто да получите нов партньор, без да живеете заедно, да се ожените или да сключите регистрирано партньорство.

Съдията установява ли, че няма промяна в обстоятелствата? Тогава вашата заявка няма да бъде удовлетворена. Има ли промяна в обстоятелствата? Тогава, разбира се, вашата заявка ще бъде удовлетворена. Между другото, вашата заявка ще бъде предоставена незабавно и без корекции, ако няма отговор от бившия ви партньор на нея. Решението обикновено следва между четири и шест седмици след изслушването. В своето решение съдията ще посочи и деня, от който се дължи всяка ново определена сума в издръжката на партньора или детето. Освен това съдът може да определи, че промяната в издръжката ще се извърши със задна дата. Не сте съгласни с решението на съдията? След това можете да обжалвате в рамките на 3 месеца.

Имате ли въпроси относно издръжката или бихте искали преизчисляването на алиментите? След това се свържете Law & More, при Law & More, ние разбираме, че разводът и последвалите събития могат да имат дълбоки последици за живота ви. Ето защо имаме личен подход. Заедно с вас и евентуално бившият ви партньор можем да определим вашето правно положение по време на разговора въз основа на документацията и да се опитаме да картографираме и след това да запишем вашето виждане или желания във връзка с преизчисляването на алиментите. Можем също така да ви съдействаме юридически във всяка процедура за издръжка. Law & MoreАдвокатите са експерти в областта на лицата и семейното право и с удоволствие ви водят през този процес, по възможност заедно с вашия партньор.

Law & More