Известие за пример по подразбиране

Известие за пример по подразбиране

Какво е известие за неизпълнение?

За съжаление достатъчно често се случва страна по договора да не изпълни задълженията си или да не го направи навреме или правилно. А известие за неизпълнение дава на тази страна друга възможност да (правилно) изпълни в рамките на разумен период. След изтичане на посочения в писмото разумен срок длъжникът е в подразбиране. Неизпълнението е необходимо, за да можете да прекратите договора или да поискате обезщетение, например. В зависимост от обстоятелствата може да не се изисква по подразбиране. Примерите включват ситуации, при които изпълнението е постоянно невъзможно, като например фотограф, който не се появява на сватбата.

По подразбиране без предизвестие?

В някои ситуации неизпълнението настъпва без предизвестие за неизпълнение, например ако е определен краен срок за изпълнение на задълженията.

Примерно официално уведомително писмо

Можете да използвате примерното писмо по-долу, за да декларирате, че вашата страна по договора е в неизпълнение. Всяка ситуация обаче е различна; следователно ще трябва да попълните писмото сами и в крайна сметка носите отговорност за неговото съдържание. Не забравяйте да изпратите писмото с препоръчана поща и да запазите всички необходими доказателства (копие, доказателство за изпращане и т.н.).

[Град/село, където пишете писмото], [дата]

Относно: Известие за неизпълнение

Уважаеми господине / госпожо,

Сключих [приложеното] споразумение с вас на [дата] [номерът на фактурата може да бъде добавен в скоби, ако е необходимо]. [Вие/име на фирма] не спазихте споразумението.

Споразумението задължава [вие/име на компания] да [обясни задълженията, които страната не е спазила. Направете това донякъде изчерпателно, но не навлизайте в твърде много подробности].

С настоящото ви обявявам в неизпълнение и ви предлагам още един шанс да (правилно) изпълните задълженията си в рамките на 14 (четиринадесет) работни дни от датата [в зависимост от обстоятелствата можете да коригирате периода; законът изисква разумен срок]. След изтичане на определения срок започва неизпълнение и ще бъда принуден да предприема съдебни действия. След това ще поискам и законната лихва и всички извънсъдебни разходи за събиране и щети.

С уважение,

[Вашето име и подпис]

[Уверете се, че вашият адрес е посочен в писмото].

Търсите повече от пример за официално известие?

Трябва да знаете, че горното официално известие е просто и не се поддава на всяка ситуация. Искате ли помощ за изготвяне на известие за неизпълнение или да бъдете напълно освободени от тази задача? Искате ли да знаете дали и от кога можете да поискате законна лихва и обезщетение? Имате ли нужда от разяснение дали изпращането на известие за неизпълнение е необходимо или се съмнявате дали неизпълнението е необходимо във вашата ситуация? Тогава не се колебайте и се свържете Law & More. Нашите адвокати са експерти в договорно право и ще се радваме да ви помогнем с всички ваши въпроси и притеснения.  

Примерно писмо по подразбиране

Law & More