НУЖДАЕТЕ ПОМОЩ С ПЕНСИОННОТО ЗАКОН? МОЛЯ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШИТЕ ПЕНСИОННИ АДВОКАТИ

Пенсионно право

Пенсионното право в Нидерландия се превърна в свое правно пространство. Той включва всички пенсионни закони и разпоредби, които осигуряват заместващ доход за служителите след пенсиониране. Примерите включват много специфично законодателство като Закона за пенсиите, Закона за задължителното участие в индустриален пенсионен фонд от 2000 г. или Закона за изравняване на пенсионните права в случай на развод. Това законодателство се отнася, наред с другото, до условията, които трябва да бъдат изпълнени, за да се получи пенсия, правилата относно управлението и изплащането на пенсионните права от доставчиците на пенсии и мерките за предотвратяване на нарушения на пенсиите. Въпреки факта, че пенсионното право е собствена правна област, то също има много взаимодействия с другите области на правото. Ето защо в контекста на пенсионното право, в допълнение към конкретното законодателство и подзаконови актове, се прилагат и общото законодателство и подзаконовите актове в областта на трудовото право. Например пенсията е важно условие за работа на много служители, което е заложено и обсъдено в трудовия договор. Това състояние отчасти определя дохода в напреднала възраст. В допълнение към трудовото право могат да се разгледат и следните области на правото:

• Закон за отговорността;
• Договорно право;
• Данъчен закон;
• Застрахователно право;
• Изравняване на пенсионните права в случай на развод.

Айлин Селамет

Адвокат

Защо да изберете Law & More?

Лесно достъпен


Law & More се предлага от понеделник до петък от 08:00 до 22:00 часа и през почивните дни от 09:00 до 17:00 часа

Добра и бърза комуникация


Нашите адвокати изслушват вашия случай и измислят подходящ план за действие

Личен подход


Нашият метод на работа гарантира, че 100% от нашите клиенти ни препоръчват и че сме оценени средно с 9.4

"Law & More юристите са ангажирани и могат да съпричастни към проблема на клиента. "

Различните закони и разпоредби, които се сближават в пенсионното право и се припокриват при определени обстоятелства, правят пенсионното право сложна и всеобхватна правна област. Освен това пенсионното право не стои неподвижно и редовно се сблъсква с промени както на национално, така и на международно ниво, както и с насоките на свързаните регулатори като De Nederlandsche Bank (DNB) и Холандския орган за финансовите пазари (AFM). Това означава, че решаването на въпроси в областта на пенсионното право изисква не само прозрение, но и неотдавнашни познания за професията и следователно е разумно да наемете адвокат, ако влезете в контакт с пенсионното право. Law & MoreАдвокатите са не само модерни в областта на пенсионното право, но и по отношение на другите споменати области на правото. Имате ли въпроси относно пенсионното право? Law & More се радва да ви помогне. Можете също така да намерите повече информация за другите юрисдикции на нашия уебсайт.

Услугите на Law & More

Корпоративен юрист


Всяка компания е уникална. Затова ще получите правни съвети, които са пряко свързани с вашата компания

Временно адвокат


Имате нужда от адвокат временно? Осигурете достатъчна правна подкрепа благодарение на Law & More

Имиграционен юрист


Ние се занимаваме с въпроси, свързани с приемане, пребиваване, депортиране и чужденци

Бизнес адвокат


Всеки предприемач трябва да се справи с дружественото право. Подгответе се добре за това.
Пенсионното осигуряване съгласно стълбовата система

Разпоредбата за пенсиониране, която осигурява заместващ доход за служителите след пенсиониране, се нарича още пенсия. В Холандия системата за пенсионно осигуряване или пенсионната система има три стълба:

Основна пенсия. Основната пенсия също се нарича OW-осигуряване. Всеки в Холандия има право на такава разпоредба. Към това обаче има редица условия. Първото условие за получаване на AOW-разпоредбата е, че трябва да е достигната определена възраст, а именно 67 години. Другото условие е човек винаги да е работил или живял в Холандия. За всяка година, в която човек пребивава в Холандия от 15-та до 67-годишна възраст, се начисляват 2% от максималната AOW-провизия. В този случай не се изисква трудова история.

 

Пенсионни права. Този стълб се отнася до правата, които едно лице е придобило през трудовия си живот, и се прилага като допълнителна пенсия към основната пенсия. По-конкретно, тази добавка се отнася до отложената заплата, която се изплаща съвместно от работодателя и служителя под формата на премия. Следователно допълнителната пенсия винаги се изгражда в отношенията между служител и работодател, така че в този случай се изисква трудова история. В Холандия обаче няма общо правно задължение за работодателя да натрупа (допълнителна) пенсия за своите служители. Това означава, че в това отношение между служителя и работодателя трябва да се сключат споразумения. Law & More разбира се ще се радвам да ви помогна с това.

Доброволна пенсия. Този стълб се отнася по-специално до всички провизии за доходи, които хората са си направили преди своята старост. Примерите включват анюитети, животозастраховане и доходи от собствен капитал. Основно самонаетите и предприемачите трябва да разчитат на този стълб за своята пенсия.

Задължително участие в Закон за индустриалния пенсионен фонд от 2000 г.

Въпреки факта, че работодателите в Холандия не са задължени да организират (допълнителна) пенсия за своите служители, при определени обстоятелства те все още могат да бъдат задължени да организират пенсия. Такъв е случаят, например, ако участието в пенсионна схема е задължително за работодателя чрез общоиндустриален пенсионен фонд. Това задължение възниква, ако така нареченото задължително изискване се прилага за конкретен сектор: описание, одобрено от министъра на сектора, за който се прилага задължителното участие в общоиндустриален пенсионен фонд. Законът за задължителното участие в индустриален пенсионен фонд от 2000 г. регламентира възможността за задължителна пенсионна схема за всички служители в даден отрасъл или сектор.

Ако участието в общоиндустриален пенсионен фонд е задължително, работодателите, работещи в съответния сектор, трябва да се регистрират в този пенсионен фонд в целия бранш. Впоследствие фондът изисква информацията за служителите да бъде предоставена и работодателите получават сметка за пенсионната премия, която трябва да платят. Ако работодателите не са свързани с такъв общоотраслов пенсионен фонд, въпреки че има задължение за това, те ще бъдат в неблагоприятно положение. В края на краищата в този случай има шанс пенсията в целия бранш да продължи да изисква пълното плащане на премията за всички години със задна дата. В Law & More разбираме, че това има драстични последици за работодателите. Защото Law & Moreспециалистите са готови да ви помогнат да избегнете такъв недостатък.

Закон за пенсиите

Сърцевината на пенсионното право е Законът за пенсиите. Законът за пенсиите включва правила, които:

• Забранете смяната на пенсионните права
• Предоставяне на права по отношение на прехвърлянето на стойност в случай на наследяване на работодателя;
• Предписва участие на служителите по отношение на политиката на пенсионния доставчик;
• Изисква минимална експертиза по отношение на експертизата на членовете на борда на пенсионните доставчици;
• Регулиране на начина, по който трябва да се финансират пенсионните фондове;
• Предпишете минималните задължения за информация на доставчика на пенсии.

Един от другите важни разпоредби в Закона за пенсиите се отнася до условията, на които, ако бъде сключен, трябва да отговаря пенсионно споразумение между работодателя и служителя. В този контекст член 23 от Закона за пенсиите предвижда, че пенсионното споразумение трябва да бъде поставено в признат пенсионен фонд или признат пенсионен застраховател. Ако работодателят не направи това или поне не адекватно, той рискува да носи отговорност на работодателя, което може да бъде инициирано от служителя чрез общите правила на договорното право. В допълнение, спазването на законодателството и разпоредбите в контекста на пенсионното право, както вече беше споменато, се наблюдава от DNB и AFM, така че нарушенията се санкционират и с други мерки.

At Law & More разбираме, че когато става въпрос за пенсионно право, не само различни сложни закони и разпоредби, но и различни интереси и сложни правоотношения. Защото Law & More използва личен подход. Нашите експертни специалисти в областта на пенсионното право се потапят във вашия случай и могат заедно с вас да оценят вашето положение и възможностите. Въз основа на този анализ, Law & More може да ви посъветва за правилните следващи стъпки. Освен това, нашите специалисти са щастливи да ви предоставят съвети и помощ по време на евентуална правна процедура. Имате ли въпроси относно нашите услуги или пенсионно право? След това се свържете Law & More.

Личен подход и насоки

Въпреки че препоръчваме някои подготовки преди консултация с вашия адвокат за развод, ние от Law & More разбирайте, че разводът е много мащабно събитие в живота ви и че може да не успеете да предвидите и конкретизирате бъдещето си непосредствено след развода. Защото Law & Moreадвокатите за развод имат личен подход и заедно с вас и евентуално бившият ви партньор ние ще определим вашето правно положение по време на разговора въз основа на документацията. Ще очертаем вашата визия и вашите желания за бъдещето. Адвокатите за развод на Law & More са експерти в областта на лицата и семейното право и се радват да ви ръководят, по възможност заедно с партньора ви, през процеса на развод.

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Айндховен?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или ни изпратете имейл:
г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-н. Максим Ходак, адвокат на & More - maxim.hodak@lawandmore.nl