Компенсация на неимуществените щети ...

Холандското гражданско законодателство доскоро не е било обект на обезщетение на неимуществени вреди, причинени от смърт или злополука. Тези неимуществени вреди съдържат мъката на близките роднини, причинена от случай на смърт или злополука на техния любим човек, за която друга страна трябва да носи отговорност. Този вид компенсация е по-скоро символичен жест, тъй като реалистично не може да се измери с действителната мъка, изпитана от близък роднина.

Въпреки че има представяне на държавния секретар Teeven за новото законодателно предложение от 18 декември 2013 г., то беше изготвено на 16 юли 2015 г. и наскоро беше одобрено на 10 април 2018 г. Те пледираха за вече много години да променят правните позиции на близките, за да им помогнат в скърбящия процес. Компенсацията за неимуществени вреди в случай на смърт или злополука предполага признаване на мъката и обезщетението за тези, които носят емоционалните последици от тези събития.

Компенсация на неимуществените щети в случай на злополуки или смърт

Това означава, че близките имат право на обезщетение в случай на смърт или дългосрочна нетрудоспособност на морските лица поради трудова вреда, за която работодателят трябва да носи отговорност. Роднините на жертвите могат да бъдат категоризирани като:

  • партньорът
  • децата
  • доведените деца
  • родителите

Реалният размер на обезщетението на неимуществените щети в случай на злополука или смърт може да се различава в зависимост от контекста на събитието. Сумата може да варира от 12.500 20.000 евро до 1 2019 евро. Новият закон относно обезщетяването на неимуществени вреди в случай на произшествия или смърт ще влезе в сила от XNUMX януари XNUMX г.

Share