Много големи фабрики и енергийни компании отделят парникови газове като CO2. В съответствие с Протокола от Киото и Конвенцията за климата, търговията с емисии се използва за намаляване на емисиите на такива парникови газове от промишлеността и енергийния сектор.

Нуждаете се от разрешения за емисия?
ИЗБЕЖЕТЕ ГЛОБА

Търговия с емисии (Закон за енергетиката)

Много големи фабрики и енергийни компании отделят парникови газове като CO2. В съответствие с Протокола от Киото и Конвенцията за климата, търговията с емисии се използва за намаляване на емисиите на такива парникови газове от промишлеността и енергийния сектор. Търговията с емисии в Холандия се ръководи от европейската система за търговия с емисии - EU ETS. В рамките на EU ETS е установен лимит на права за емисии, равен на общата разрешена емисия на CO2. Тази граница се извлича от целите за намаляване, които ЕС иска да постигне и гарантира, че емисиите на всички компании, търгуващи с емисии, не надвишават зададената цел.

Бързо меню

Квони за емисии

Компания, участваща в схема за търговия с емисии, получава годишно количество безплатни квоти за емисии. Това се изчислява частично въз основа на предишни нива на производство и показатели за ефективността на CO2 в производствения процес на компанията. Квотата за емисии дава право на всяка компания да отделя определено количество парникови газове и представлява 1 тон CO2 емисии. Допустима ли е вашата компания за разпределяне на правата за емисии? Тогава е важно правилно да изчислите колко CO2 отделя вашата компания всяка година, за да получи точния брой права за емисии. Това е така, защото всяка година всяка компания трябва да предаде същия брой права за емисии, каквито е емитирала в тонове парников газ.

Том Мевис

Том Мевис

Управляващ партньор / адвокат

 Обадете се на + 31 40 369 06 83

Нашият опит в енергийното право

Изображение на енергията на Zonne

Слънчева енергия

Ние се фокусираме върху енергийния закон, който се фокусира върху вятърната и слънчевата енергия

Право върху околната среда

Право върху околната среда

За правото на околната среда се прилагат както холандското, така и европейското законодателство. Нека да Ви информираме и да Ви посъветваме

Изображение на Emmisierecht / emmisiehandel

Закон за енергетиката

Купувате ли, доставяте или генерирате енергия? Law & More ви предоставя правна помощ

Изображение на производителя на енергия

Производител на енергия

Вие се занимавате с подметката на енергията? Нашите експерти са щастливи да ви помогнат

"Исках
да има адвокат, който
винаги е готов за мен,
дори през почивните дни "

Търговия с емисии

Компаниите, които отделят повече парникови газове, отколкото имат квоти за емисии, за да се предадат, рискуват да бъдат глобени. Това важи ли за вашата компания? Ако е така, можете да закупите допълнителни квоти за емисии, за да избегнете глоба. Можете не само да закупите допълнителни квоти за емисии от например търговци на права за емисии като банки, инвеститори или търговски агенции, но можете да ги получите и на търг. Възможно е обаче също така вашата компания да отделя по-малко парникови газове и следователно да запазва квотите за емисии. В този случай можете да изберете да започнете да търгувате с тези квоти за емисии. Преди да можете да търгувате квоти за емисии, трябва да бъде открита сметка в регистъра на ЕС, където се намират квотите. Това е така, защото ЕС и / или ООН искат да регистрират и проверяват всяка транзакция.

Разрешително за емисии

Разрешително за емисии

Преди да можете да участвате в схема за търговия с емисии, вашата компания трябва да има валидно разрешително. В крайна сметка компаниите в Холандия нямат право просто да отделят парникови газове и, ако попадат в обхвата на Закона за управление на околната среда, трябва да кандидатстват за разрешение за емисии от Нидерландския орган по емисиите (NEa). За да се класирате за разрешително за емисии, вашата компания трябва да изготви план за мониторинг и да го одобри от NEa. Ако вашият план за мониторинг е одобрен и разрешението за емисии е издадено, след това трябва да актуализирате плана за мониторинг, така че документът винаги да отразява реалната ситуация. Вие също сте задължени да представите годишен доклад за проверени емисии в NEa и да въведете данните от отчета за емисиите в регистъра за търговия с емисии на CO2.

Вашият бизнес се занимава с търговия с емисии и имате ли въпроси или проблеми във връзка с това? Или искате помощ при кандидатстване за разрешително за емисии? И в двата случая сте попаднали на правилното място. Нашите специалисти се фокусират върху търговията с емисии и знаят как могат да ви помогнат.

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Айндховен?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 на stuur een e-mail naar:

г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - [имейл защитен]
г-н. Максим Ходак, адвокат в & More - [имейл защитен]

Law & More B.V.