Вие и бившият ви партньор имате ли деца заедно? Тогава издръжката на деца е важна част от финансовите споразумения, които трябва да се сключат по време на процеса на развод. Детската издръжка е сумата, която несемейният родител допринася за грижите и възпитанието на децата.

ИСКАТЕ ЛИ ДЕЦА ПОДДРЪЖКА РАЗЧИТА?
ВЗЕМЕТЕ КОНТАКТ С LAW & MORE

Издръжка на дете

Вие и бившият ви партньор имате ли деца заедно? Тогава издръжката на деца е важна част от финансовите споразумения, които трябва да се сключат по време на процеса на развод. Детската издръжка е сумата, която несемейният родител допринася за грижите и възпитанието на децата.

Бързо меню

Ниво на издръжка на децата

След консултация вие и бившият ви партньор можете да постигнете съгласие относно размера на издръжката на детето. Тези споразумения ще бъдат определени в родителски план. Ако не можете да постигнете споразумение заедно, един от нашите юристи ще се радва да ви съдейства. Можем да помогнем в процеса на преговори, да определим размера на алиментите за деца за вас и да съставим родителски план. Ние се справяме с определянето на издръжката за деца, като правим изчисление за издръжка.

Съдията ще разгледа не само финансовото състояние на получателя на издръжката за деца, но и финансовото състояние на изплащащата издръжка на детето. Въз основа на двете ситуации съдът ще определи размера на издръжката на детето.

Айлин Селамет

Айлин Селамет

Адвокат

 Обадете се на + 31 40 369 06 83

Имате нужда от адвокат за развод?

Адвокат за развод

Адвокат за развод

Разводът е труден период. Ние ви помагаме през целия процес

Искайте развод

Искайте развод

Имаме личен подход и работим заедно с вас за подходящо решение

Алименти на съдружника

Алименти на съдружника

Ще плащате ли или получавате издръжка? И колко? Ние ви насочваме и ви помагаме в това

Живейте отделно

Живейте отделно

Искате ли да живеете отделно? Ние ви помагаме

"Law & More адвокати

участват и

може да съпричастни с

проблем на клиента"

Изчисляване на издръжка за деца

Изчисляването на поддръжката е доста сложно изчисление, тъй като трябва да се вземат предвид много фактори. Law & More ще се радва да извърши изчислението за поддръжка за вас.

Определяне на нуждата
На първо място трябва да се определят нуждите на децата. Тя се основава на доходите, каквито са били точно преди развода. Ако има специални разходи, като международно училище или грижи за деца, разходите могат да бъдат съответно увеличени.

Определяне на финансов капацитет
След като се определят нуждите на децата, се прави изчисляване на носещата способност и за двете страни. Това изчисление определя дали лицето, отговорно за издръжката, има достатъчен финансов капацитет, за да може да изплаща издръжка. За да се определи финансовият капацитет на лицето, което трябва да плаща издръжка, първо трябва да се определи неговият чист доход. Пенсията на детето е основен доход, като се вземат предвид всички източници на доходи, като заплати, обезщетения и обвързания бюджет на детето.

Отстъпка за грижи
Родителят, който трябва да плаща издръжка и който също има контакт с децата, също ще има разходи за грижите за децата. Това включва разходи за пазаруване, шофиране напред-назад. По принцип определен процент от разходите се включва в изчислението

Размерът на процента зависи от броя на посещаващите дни в седмицата. Родител, който има средно един ден седмично разходи за грижи за детето, получава например 15% отстъпка за грижи, а родител, който се грижи за детето три дни в седмицата, получава 35% отстъпка за грижи.

Сравнение на капацитета на носенето
Последната стъпка за изчисляване на височината на опората за дете е да се направи уравнение на носещия товар. В това уравнение разходите на децата се разделят между вас и бившия ви партньор пропорционално на техните средства за подкрепа. Капацитетът на лицето, което има право на издръжка, се сравнява с капацитета на лицето, което е задължено да плаща издръжка. След това всяка отстъпка за грижи ще се прилага и коригира, когато е необходимо. Обхватът на подкрепа е предназначен предимно за издръжка на деца. Ако след това все още има място, съдията може да определи и нетна издръжка на съдружника.

Искате ли да знаете как ще изглежда финансовото ви положение след развода ви? Моля свържете се Law & More и заедно можем да определим колко издръжка за деца трябва да плащате или получавате.

Издръжка на дете

Промяна на издръжката на детето

Ако не е възможно да промените издръжката на детето след консултация с бившия си партньор, можем да изпратим искане за промяна за вас в съда. Можем да направим това, ако има променени обстоятелства или ако според вас съдът определи издръжката в първоначалния ред въз основа на неточна или непълна информация.

Можете да мислите за следните ситуации, например:

• уволнение или безработица
• премахване на децата
• нова или различна работа
• да се жени повторно, да съжителствате или да влезете в регистрирано партньорство
• промяна на устройството за контакт

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Айндховен?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или ни изпратете имейл:

г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - [имейл защитен]
г-н. Максим Ходак, адвокат в & More - [имейл защитен]

Law & More B.V.