Споразумението за сетълмент е специален тип споразумение. В споразумение за уреждане страните се стремят да сключат споразумения за разрешаване на спор или друга несигурна ситуация. Това също е споразумение, което работодател и служител могат да използват за доброволно, по взаимно съгласие, да прекратят трудовия договор.

СЪГЛАСИТЕ ДОГОВОР ЗА РЕШЕНИЕ?
ПРЕДВАРИТЕЛНИ БЪДЕЩИ ПРОБЛЕМИ

Контакти

Споразумение за уреждане

Споразумението за сетълмент е специален тип споразумение. В споразумение за уреждане страните се стремят да сключат споразумения за разрешаване на спор или друга несигурна ситуация. Това също е споразумение, което работодател и служител могат да използват за доброволно, по взаимно съгласие, да прекратят трудовия договор. Споразумение за уреждане може да бъде сключено за всякакъв вид спорове, но най-често се използва при уволнения.

Какво е споразумение за сетълмент?

Когато се сключи споразумение за сетълмент, работодателят не трябва да получава разрешение за уволнение на служител от Холандската агенция за застраховане на служителите (UWV) или от подрайонен съд. Това е важна причина, поради която работодателите и служителите в някои случаи обичат да развалят трудов договор въз основа на взаимно съгласие чрез споразумение за уреждане. Друга важна причина за избора на споразумение за уреждане е фактът, че прекратяването на трудов договор може да бъде уредено бързо и лесно. Това прави значителна разлика в правните разходи и следователно е от полза за двете страни. Разбира се обаче е по-удобно и двете страни да постигнат споразумения с подкрепата на адвокат. Искате ли да съставите споразумение за уреждане, което ще предотврати бъдещи правни проблеми? Моля свържете се Law & More.

Том Мевис

Том Мевис

Управляващ партньор / адвокат

 Обадете се на + 31 40 369 06 83

Нашите корпоративни юристи са готови за вас

Корпоративен юрист

Корпоративно право

Всяка компания е уникална. Затова ще получите правни съвети, които са пряко свързани с вашата компания

Известие за неизпълнение

Известие за неизпълнение

Дали някой не изпълнява техните споразумения? Можем да изпращаме напомняния и да съдим

Дълго размиване

Дълго размиване

Доброто разследване за надлежна проверка осигурява сигурност. Ние ви помагаме

Споразумение с акционери

Споразумение с акционери

Искате ли да създадете отделни правила за акционерите си в допълнение към устава си? Помолете ни за правна помощ

"Law & More е въвлечен

и може да съпричастни

с проблемите на клиента “

Съдържание на споразумението за сетълмент

В споразумение за уреждане се определят условията, при които трудовият договор се прекратява. Точното съдържание на споразумението за уреждане зависи от конкретната ситуация и обстоятелства. Има обаче редица неща, които винаги са уговорени. Първо, датата на прекратяване е един от най-важните аспекти на споразумението за сетълмент. Второ, срокът на предизвестието трябва да бъде спазен. И накрая, трябва да се постигнат споразумения относно работния период, останал до датата на прекратяване. Възможно е да бъде уговорен период на освобождаване от работа. В този случай служителят вече не трябва да работи, но правото му на заплата остава.

Могат да се сключат и споразумения за неизплатения баланс за отпуски и всякакви други индивидуални сетълменти, като комисионни, бонусни схеми или схеми за акции. Освен това размерът на надбавката за преход, определен при взаимна консултация между работодателя и служителя, ще бъде определен в споразумението за сетълмент. Размерът на надбавката за преход често е предмет на договаряне и със сигурност е от значение. Следователно би било разумно да се потърси правна помощ по този въпрос. Екипът ни ще се радва да ви помогне.

споразумение за уреждане

Условия по отношение на споразумение за сетълмент

Служителят има законно право да отмени подписан договор за сетълмент в рамките на две седмици. Работодателят трябва да включи правото на отказ на служителя в споразумението. Освен това, когато се сключи споразумение за уреждане, между страните се предоставя окончателно освобождаване от отговорност. Това означава, че работодателят и служителят вече не могат да искат нищо един от друг, освен различното от предвиденото в споразумението за сетълмент. Окончателното предоставяне на освобождаване от отговорност обикновено се включва в края на споразумението.

Право на обезщетение за безработица

Споразумението за сетълмент винаги трябва да посочва, че работодателят е поел инициативата за прекратяване на трудовата заетост. След това служителят няма да стане виновно безработен. Това е важно, за да може служителят да получи обезщетение за безработица. Следните условия също трябва да бъдат изпълнени, за да се гарантира, че служителят има право на обезщетение за безработица:

• работодателят е поискал служителят да се съгласи с уволнението;
• споразумението за сетълмент взема предвид срока на предизвестие;
• служителят може да докаже, че е търсил и търси нова работа.

Съвети - договаряне - съставяне на споразумението за сетълмент
Нашият екип ще се радва да ви посъветва, да преговаря за вас и да състави цялото споразумение за сетълмент за вас. Ние съветваме разумността на споразумението за уреждане и предоставяме яснота. Ние също така разглеждаме вашите конкретни желания и гарантираме, че ще получите добре обмислено и добро решение. Когато преговаряме, ние ви помагаме да постигнете оптимален финансов резултат с добри предпоставки

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Айндховен?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 на stuur een e-mail naar:

г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - [имейл защитен]
г-н. Максим Ходак, адвокат в & More - [имейл защитен]

Law & More B.V.