Какво прави един адвокат? образ

Какво прави адвокат?

Щети, понесени от някой друг, арестуван от полицията или искащ да отстоява вашите права: различни случаи, в които съдействието на адвокат със сигурност не е излишен лукс, а в граждански дела дори задължение. Но какво точно прави адвокатът и защо е важно да наемете адвокат?

Холандската правна система е много изчерпателна и потвърдена. За да се избегнат недоразумения и да се предаде правилно целта на законодателството, всеки избор на думи е обмислен и са въведени сложни системи за гарантиране на определени правни гаранции. Недостатъкът е, че често е трудно да се маневрира по този начин. Адвокат е обучен да тълкува закона и знае пътя си през правната „джунгла“ като никой друг. За разлика от съдия или прокурор, адвокатът представлява само интересите на клиентите си. При Law & More клиентът и най -успешният и справедлив резултат за клиента е на първо място. Но какво точно прави адвокат? По принцип това зависи много от случая, за който ангажирате адвокат.

Има два вида производства, които адвокат може да започне за вас: процедура за молба и процедура за призоваване. В случай на административноправен проблем, ние работим по процедурата за обжалване, която също ще бъде допълнително обяснена в този блог. В рамките на наказателното право можете да получите само призовка. В крайна сметка само прокуратурата е упълномощена да преследва престъпления. Дори тогава адвокат може да ви помогне, между другото, да подадете възражение.

Процедура за молба

При започване на процедура за молба, както подсказва името, се отправя искане до съдията. Можете да мислите за въпроси като развод, прекратяване на трудов договор и поставяне под запрещение. В зависимост от случая може да има или да няма контрагент. Адвокат ще изготви за вас молба, която отговаря на всички формални изисквания, и ще формулира вашето искане възможно най -подходящо. Ако има заинтересована страна или подсъдим, вашият адвокат също ще отговори на всяка защита.

Ако процедура за петиция е започнала от друга страна, с която сте противната страна или заинтересована страна, можете също да се свържете с адвокат. След това адвокат може да ви помогне да съставите изявление за защита и, ако е необходимо, да се подготвите за устното изслушване. По време на изслушването можете да бъдете представлявани и от адвокат, който също може да обжалва, ако не сте съгласни с решението на съдията.

Процедура за призоваване

Във всички останали случаи се започва процедура за призоваване, в който случай се иска становището на съдията в конкретен конфликт. Призовка по същество е призовка за явяване в съда; началото на процедура. Разбира се, вашият адвокат е там, за да говори с вас по време на процеса, но и да ви съдейства преди и след изслушването. Контактът с адвокат често започва след получаване на призовка или когато искате сами да изпратите такава. Когато вие сами започнете процедурата и следователно сте ищец, адвокат не само съветва дали започването на процедурата е ползотворно, но и пише призовка, която трябва да отговаря на различни критерии. Преди да изготви призовка, адвокат може, при желание, първо да се свърже писмено с противоположната страна, за да постигне приятелско решение, без да започва съдебно производство. Ако все пак се стигне до процедура за призоваване, адвокатът ще се погрижи и за по -нататъшен контакт с противоположната страна, за да гарантира, че процедурата протича гладко. Преди делото да бъде разгледано устно от съдия, ще има писмен кръг, в който двете страни могат да си отговорят. Документите, които се изпращат напред и назад, обикновено се включват от съдията по време на устното изслушване на делото. В много случаи обаче, след писмен кръг и посредничество, той вече не идва на среща, чрез уговорка между двете страни. Делото ви приключи ли в изслушване и не сте съгласни с присъдата след изслушването? И в този случай вашият адвокат ще ви помогне да обжалвате, ако е необходимо.

Процедура за обжалване на административно право

Ако не сте съгласни с решение на административен орган (правителствена организация) като ЦБР или общината, можете да възразите. Можете да получите писмо за възражение, съставено от адвокат, който има представа за степента на успех на подаването на възражение и който знае кои аргументи трябва да бъдат изложени. Ако регистрирате възражение, органът ще вземе решение по възражението (bob). Ако не сте съгласни с това решение, можете да подадете жалба. До кой орган, като например съда, CBb, CRvB или RvS, трябва да се подаде жалба, зависи от вашия случай. Адвокат може да ви помогне да подадете жалба до съответния орган и, ако е необходимо, да формулира отговор на изявлението на защитата на административния орган. В крайна сметка съдия ще се произнесе по делото след устното изслушване. Ако не сте съгласни с решението на съдията, все пак можете да обжалвате при определени обстоятелства.

(Призовка) наказателно право

В Холандия прокуратурата е натоварена с разследване и преследване на престъпления. Ако сте получили призовка от прокуратурата, подозирате, че сте извършили престъпление след проведено предварително разследване. Наемането на адвокат е мъдър ход. Наказателното дело може да бъде правно изпълнено и анализирането на документите изисква опит. Адвокат може да възрази срещу призовка, така че евентуално да бъде предотвратено устно изслушване. В повечето случаи устно изслушване на наказателно дело се провежда публично. Адвокат ще може да ви представлява най -добре по време на устното изслушване. Ползите от ангажирането на адвокат, например след откриване на грешки, допуснати по време на разследването, могат да се простират до оправдателна присъда. Ако в крайна сметка не сте съгласни с решението на съдията, можете да обжалвате.

Адвокат често може да направи нещо за вас, преди да сте получили призовка. Адвокат може, наред с други неща, да предложи подкрепа и помощ по време на полицейски разпити или да ви посъветва за престъпление, за което сте заподозрени.

Заключение

Въпреки че можете да наемете адвокат, който да започне една от горните процедури, адвокатите могат да ви помогнат и извън съдебната зала. Например, адвокат може също да напише писмо за вас в бизнес среда. Не само ще бъде написано писмо според вашите желания, което поставя пръста върху болното място, но и ще придобиете правни познания по вашия въпрос. С помощта на адвокат ще ви бъде помогнато да направите и не направите вашето дело и успехът е по -скоро факт, отколкото просто надежда.

Накратко, адвокат съветва, посредничи и води съдебни дела по вашите правни въпроси и винаги действа в интерес на клиента си. За най -добри перспективи със сигурност ще се възползвате от наемането на адвокат.

Смятате ли, че имате нужда от експертен съвет или правна помощ от специализиран адвокат, след като прочетете горната статия? Моля свържете се Law & More. Law & MoreАдвокатите на Русия са специализирани в различни области на правото и с удоволствие ще ви помогнат по телефона или електронната поща.

Law & More