Съвместен живот с вашия партньор в Холандия 1X1 изображение

Да живеете заедно с вашия партньор в Холандия

''Law & More помага и насочва вас и вашия партньор във всички стъпки от процедурата за кандидатстване за разрешение за пребиваване. ''

Искате ли да живеете в Холандия заедно с партньора си? В такъв случай ще ви трябва разрешение за пребиваване. За да имате право на разрешение за пребиваване, вие и вашият партньор ще трябва да отговаряте на няколко изисквания. Има няколко общи и специфични изисквания, които са приложими.

Няколко общи изисквания

Първото общо изискване е, че вие ​​и вашият партньор трябва да имате валиден паспорт. Ще трябва също да попълните декларацията на предшественика. В тази декларация ще декларирате, наред с други неща, че не сте извършили никакви престъпни престъпления в миналото. В някои случаи ще трябва да участвате в изследвания за туберкулоза след пристигането си в Холандия. Това зависи от вашето положение и националност. Освен това и двамата ще трябва да сте на 21 години или по-големи.

Няколко конкретни изисквания

Едно от специфичните изисквания е вашият партньор да има достатъчен доход, който да е независим и дългосрочен. Обикновено доходът трябва да е поне равен на законната минимална заплата. Понякога се прилага различно изискване за доходи, това зависи от вашата ситуация. Това условие не се прилага, ако партньорът ви е достигнал пенсионната възраст AOW, ако партньорът ви е трайно и напълно неспособен да работи или ако партньорът ви трайно не е в състояние да изпълни изискването за трудово участие.

Друго важно специфично изискване, което холандската служба за имиграция и натурализация поддържа, е преминаването на изпит за гражданска интеграция в чужбина. Само ако сте освободени от полагане на този изпит, не е необходимо да полагате изпита. Искате ли да знаете дали сте освободени от полагане на изпита, какви са разходите за полагане на изпита и как можете да се запишете за изпита? Свържете се с нас за информация.

Как работи процедурата за кандидатстване?

На първо място, всички необходими документи и информация ще трябва да бъдат събрани, легализирани и преведени (ако е необходимо). След като бъдат събрани всички необходими документи, заявлението за разрешение за пребиваване може да бъде подадено.

В повечето ситуации е необходима специална виза, за да може да пътува до Холандия и да остане повече от 90 дни. Тази специална виза се нарича Регулярно временно разрешение за пребиваване (mvv). Това е стикер, който ще бъде поставен в паспорта ви от нидерландското представителство. Зависи от вашата националност, ако имате нужда от mvv.

Ако имате нужда от mvv, заявление за разрешение за пребиваване и mvv могат да бъдат подадени еднократно. Ако не се нуждаете от mvv, може да се подаде заявление само за разрешение за пребиваване.

След подаване на заявлението холандската служба за имиграция и натурализация ще провери дали вие и вашият партньор отговаряте на всички изисквания или не. Решение ще бъде взето в рамките на 90 дни.

Контакти

Имате ли въпроси или коментари по отношение на тази статия?

Моля, не се колебайте да се свържете с mr. Максим Ходак, адвокат в Law & More чрез maxim.hodak@lawandmore.nl или г-н. Том Мийвис, адвокат Law & More чрез tom.meevis@lawandmore.nl. Можете също да ни се обадите на следния телефонен номер: +31 (0) 40-3690680.

Law & More