Може ли-ти-се регистрирате-а-компания-в-а-виртуален офис-адрес

Можете ли да регистрирате фирма на адрес на виртуален офис?

Често срещан въпрос сред предприемачите е дали можете да регистрирате фирма на адрес на виртуален офис. По новините често четете за чуждестранни компании с пощенски адрес в Холандия. Това, че има така наречените компании с пощенски кутии, има своите предимства. По-голямата част от предприемачите знаят, че тази възможност съществува, но как мнозина управлявате и кои изисквания трябва да отговаряте, все още не е ясно за мнозина. Всичко започва с регистрация в Търговската камара. Възможно е да регистрирате бизнеса си, дори ако живеете в чужбина. Има обаче основно искане: вашата компания трябва да има адрес за посещение в Холандия или бизнес дейностите на вашата компания трябва да се извършват в Холандия.

Правни изисквания в интернет магазина

Като собственик на уеб магазин имате законови задължения към клиента. Задължително е да имате политика за връщане, трябва да сте достъпен за запитвания на клиенти, носите отговорност за гаранцията и трябва да предложите поне една възможност за следплащане. В случай на покупка от потребител, търсенето е също така, че потребителят не трябва да плати повече от 50% от сумата на покупката предварително. Разбира се, ако потребителят направи това доброволно, е позволено да извърши пълно плащане, но (уеб) търговецът няма право да задължава. Това търсене се прилага само когато купувате продукти, за услуги се изисква пълно предплащане.

Споменаването на адрес задължително ли е?

Местоположението на информацията за контакт трябва да бъде ясно и логично финируемо в уеб магазина. Причината за това е, че клиентът има право да знае с кого работи. Това изискване се поддържа от закона и следователно е задължително за всеки уебсайт.

Информацията за контакт се състои от три части:

  • Самоличността на компанията
  • Данните за контакт на компанията
  • Географският адрес на компанията.

Идентичността на компанията означава данните за регистрацията на компанията, като например номера на Търговската камара, ДДС номера и името на компанията. Данните за контакт са данните, които потребителите могат да използват, за да се свържат с уеб магазина. Географският адрес е посочен като адрес, от който компанията извършва своята дейност. Географският адрес трябва да е адрес за посещение и не може да бъде адрес на пощенска кутия. В много малки интернет магазини адресът за контакт е същият като географския адрес. Може да е трудно да се спази изискването за предоставяне на данни за контакт. Тук по-долу можете да прочетете повече за това как все още можете да отговорите на това изискване.

Виртуален адрес

Ако не искате или не можете да дадете видим адрес във вашия уеб магазин, можете да използвате адрес на виртуален офис. Този адрес може да се управлява и от организацията, на която плащате наем. Този вид организации също имат различни услуги като проследяване и препращане на пощенски пратки. Наличието на холандски адрес е добро за доверието на посетителите на вашия уеб магазин.

За кой?

Може да ви е необходим виртуален адрес на офиса поради няколко причини. Виртуален адрес на офиса е най-вече за:

  • Хората, които правят бизнес у дома; които искат да водят разделен бизнес и личен живот.
  • Хората, които правят бизнес в чужбина, но също така се опитват да поддържат офис в Холандия;
  • Хора с предприятие в Холандия, които биха искали да имат виртуален офис.

При определени условия виртуален адрес може да бъде регистриран в Търговската камара.

Регистрация в Търговската камара

По време на процеса на кандидатстване ще бъдат регистрирани един или повече клонове на вашата компания. В този процес ще бъдат регистрирани както пощенският адрес, така и адресът за посещение. Адресът за посещение ще се прилага само ако можете да докажете, че вашият клон се намира там. Това може да бъде потвърдено с договор за наем. Това важи и ако вашата компания се намира в бизнес център. Ако споразумението за наемане показва, че постоянно наемате офис (пространство), можете да регистрирате това като свой посещаващ адрес в Търговския регистър. Това, че имате постоянен адрес за наемане, не означава, че винаги трябва да присъствате, но трябва да имате възможност да присъствате постоянно, ако се налага. Например, ако наемете бюро или офис за два часа седмично, това не е достатъчно, за да отговаряте на изискванията за регистрация на вашата компания.

За да регистрирате вашата компания, трябва да имате на разположение няколко документа:

  • Формите за регистрация на Търговската камара;
  • Подписан договор за наем, - покупка - или договор за лизинг от холандския адрес за посещение;
  • Легализирано копие на валидно доказателство за самоличност (можете да уредите това с посолството на Холандия или нотариус);
  • Оригинален извлечение или легализирано копие от регистъра на населението на чуждестранната община, в която живеете, или друг документ от официална организация, посочващ вашия чуждестранен адрес.

Правилник на Търговската камара относно „Виртуален офис“

През последните години се забелязва, че виртуален офис е бил офис, в който се намира фирма, но където действителната работа не е била изпълнена. Преди няколко години Търговската камара промени правилата за виртуален офис. В миналото беше обичайно за така наречените „Ghost“ компании да уреждат бизнеса си на адрес на виртуален офис. За да предотврати незаконни дейности, Търговската камара проверява дали компаниите имат виртуален офис, който също извършва своята дейност от същия този адрес. Търговската камара нарича тази устойчива бизнес практика. Това не означава, че предприемачите, които имат виртуален офис, също трябва да присъстват постоянно там, но това означава, че те трябва да имат възможност да присъстват постоянно, когато е необходимо.

Ако имате въпроси относно този блог или имате проблеми с Търговската камара, моля, свържете се с адвокатите на Law & More, Ние ще отговорим на вашите въпроси и ще предоставим правна помощ, когато е необходимо.

Law & More