Компенсация на неимуществените щети ...

Холандското гражданско законодателство доскоро не е било обект на обезщетение на неимуществени вреди, причинени от смърт или злополука. Тези неимуществени вреди съдържат мъката на близките роднини, причинена от случай на смърт или злополука на техния любим човек, за която друга страна трябва да носи отговорност. Този вид компенсация е по-скоро символичен жест, тъй като реалистично не може да се измери с действителната мъка, изпитана от близък роднина.

Въпреки че държавният секретар Teeven въвежда новото законодателно предложение от 18 декември 2013 г., то е изготвено на 16 юли 2015 г. и наскоро е одобрено на 10 април 2018 г. Те пледират за от много години насам да променят правните позиции на роднините, за да им помогнат в процеса на скърбене. Обезщетението за неимуществени вреди в случай на смърт или злополука предполага признаване на скръбта и обезщетението за тези, които носят емоционалните последици от тези събития.

Компенсация на неимуществените щети в случай на злополуки или смърт

Това означава, че близките имат право на обезщетение в случай на смърт или дългосрочна нетрудоспособност на морските лица поради трудова вреда, за която работодателят трябва да носи отговорност. Роднините на жертвите могат да бъдат категоризирани като:

  • партньорът
  • децата
  • доведените деца
  • родителите

Действителният размер на обезщетението за нематериални щети в случай на злополука или смърт може да се различава в зависимост от контекста на събитието. Сумата може да варира от € 12.500 до € 20.000. Новият закон относно обезщетяването на неимуществени вреди в случай на злополука или смърт ще влезе в сила на 1 януари 2019 г.

Law & More