Предварителен прикачен файл

Предварителен прикачен файл

Присъждане на предразсъдъци: временна гаранция в случай на страна, която не плаща

Предразсъдъчната привързаност може да се разглежда като консервант, временна форма на привързване. Принудителното запор може да послужи, за да се гарантира, че длъжникът не се отърве от стоките си, преди кредиторът да поиска действително обезщетение чрез изземване по изпълнителен лист, за което съдията трябва да предостави изпълнителен лист. Противно на това, което често се мисли, закрепването на предразсъдъците именно не води до незабавно удовлетворяване на иска. Присъждането на предразсъдъци е широко използван инструмент, който също може да се използва като лост, за да накарате длъжника да се отдръпне и да го накара да плати. В сравнение с други страни, прикачването на стоки в Холандия е доста просто. Как могат стоките да бъдат прикрепени чрез предразсъдъци и какви са последиците?

Предварителен прикачен файл

Предварителен прикачен файл

Когато някой иска да конфискува стоки чрез запор за присъда, той ще трябва да подаде заявление до съдията за предварително облекчение. Това приложение ще трябва да отговаря на определени изисквания. Заявлението трябва например да съдържа естеството на желания запор, информация за това, за което право се позовава (например собственост или право на обезщетение за вреда) и сумата, за която кредиторът желае да запорира стоките на длъжника. Когато съдията взема решение по молбата, той не провежда обширно проучване. Извършеното изследване е кратко. Искането за запор на предрешаване обаче ще бъде одобрено само когато може да се докаже, че съществува основателен страх, че длъжник или трето лице, към което стоките принадлежат, ще се отърве от стоките. Поради тази причина длъжникът не е информиран за искането за запор на преюдициално присъда; изземването ще бъде изненада.

В момента, в който молбата бъде одобрена, главното производство, свързано с иска, на който съответства запорът за налагане на предразсъдъци, ще трябва да бъде започнато в срок, определен от съдия, който е най-малко 8 дни от момента на одобрение на молбата за налагане на предразсъдъци , Обикновено съдията ще определи този срок на 14 дни. Запорът се обявява на длъжника чрез известие за запор, връчено му от съдебния изпълнител. Обикновено запорът ще остане в пълна сила, докато се получи изпълнителен лист. Когато е получена тази заповед, запорът за обезщетение се преобразува в запор по изпълнителен лист и кредиторът може да предяви иск към приложените стоки на длъжника. Когато съдията откаже да издаде изпълнителен лист, запорът за предразсъдъци изтича. Заслужава да се отбележи фактът, че запорът за обезщетение не означава, че длъжникът не може да продаде приложените стоки. Това означава, че прикаченият файл ще остане върху стоките, ако бъде продаден.

Кои стоки могат да бъдат иззети?

Всички активи на длъжника могат да бъдат прикачени. Това означава, че запорът може да се извърши по отношение на инвентара, заплатите (печалбите), банковите сметки, къщите, колите и др. Присъединяването на печалбата е форма на обезщетяване. Това означава, че стоките (в този случай приходите) се държат от трето лице (работодателя).

Анулиране на прикачения файл

Предварителното налагане на запор върху стоки на длъжника също може да бъде отменено. Първо, това може да се случи, ако съдът по главното производство реши, че запорът трябва да бъде отменен. Заинтересованата страна (обикновено длъжникът) също може да поиска отмяна на запора. Причината за това може да бъде, че длъжникът предоставя алтернативна гаранция, че от обобщена проверка се вижда, че запорът е ненужен или че е налице процесуална, формална грешка.

Недостатъци на привързаността на предразсъдъците

Въпреки факта, че привързването на предразсъдъци изглежда като хубав вариант, трябва да се вземе предвид и фактът, че могат да възникнат последици, когато едно искане на предразсъдъци е твърде леко. В момента, в който искът по главното производство, на който съответства предразсъдъкът, е отхвърлен, кредиторът, който е депозирал заповед за запор, ще носи отговорност за претърпените от длъжника вреди. Нещо повече, производството по налагане на налагане на предразсъдъци струва пари (помислете за съдебни такси, съдебни такси и адвокатски хонорари), не всички от които ще бъдат възстановени от длъжника. В допълнение, кредиторът винаги носи риск да няма нищо за искане, например, защото върху прикачения имот има ипотека, която надвишава стойността му и има приоритет при изпълнение или - в случай на запор на банкова сметка - защото има няма пари по банковата сметка на длъжника.

Контакти

Ако имате допълнителни въпроси или коментари, след като прочетете тази статия, не се колебайте да се свържете с mr. Максим Ходак, адвокат в Law & More чрез maxim.hodak@lawandmore.nl или mr. Том Meevis, адвокат в Law & More чрез tom.meevis@lawandmore.nl или ни се обадете на +31 (0) 40-3690680.

Law & More