Стоки, законно разглеждани Изображение

Стока законно прегледана

Когато говорим за собственост в правния свят, това често има различно значение от това, с което обикновено сте свикнали. Стоките включват вещи и права на собственост. Но какво всъщност означава това? Можете да прочетете повече за това в този блог.

Стока

Предметното имущество включва стоки и вещни права. Стоките могат да бъдат разделени на движими и недвижими вещи. Кодексът гласи, че нещата са определени обекти, които са осезаеми за хората. Можете да ги притежавате.

Движимо имущество

Движимото имущество включва елементи, които не са фиксирани, или неща, които можете да вземете със себе си. Те включват мебели в къщата като маса или шкаф. Някои артикули са изработени по поръчка за стая в къщата, като например вграден шкаф. Тогава не е ясно дали този шкаф принадлежи към движимите или недвижимите вещи. Често при преместване се съставя списък кои вещи могат да бъдат взети от предишния собственик.

Недвижимо имущество

Движимото имущество е обратното на недвижимото имущество. Те са собственост, свързана със земята. Недвижимият имот се нарича още недвижим имот в света на недвижимите имоти. По този начин се отнася до неща, които не могат да бъдат отнети.

Понякога не е съвсем ясно дали една вещ е движима или недвижима. Тогава се преценява дали вещта може да бъде изнесена от къщата без повреди. Пример е вградена вана. Това е станало част от къщата, така че трябва да бъде поето, когато къщата бъде закупена. Тъй като има някои изключения от правилото, добра идея е да направите списък на всички елементи, които трябва да бъдат поети.

Прехвърлянето на недвижим имот изисква нотариален акт. Собствеността на къщата се прехвърля между страните. За целта нотариалният акт трябва първо да бъде вписан в публичните регистри, за което се грижи нотариусът. След регистрацията собственикът придобива собственост върху него срещу всички.

Права на собственост

Правото на собственост е прехвърлима материална полза. Примери за права на собственост са правото да се плати парична сума или правото да се достави нещо. Те са права, на които можете да оцените парите, като парите в банковата ви сметка. Когато имате право по право на собственост, в юридически термини вие се наричате „носител на права“. Това означава, че имате право на стока.

Law & More