НУЖДАЕТЕ СЕ ОТ АДВОКАТ ЗА СЪБИРАНЕ НА ДЪЛГОВЕ?
ИСКАНЕ ЗА ПРАВНА ПОМОЩ

НАШИТЕ ПРАВОМОЩНИЦИ СА СПЕЦИАЛИСТИ В ДУШНО ЗАКОН

Проверени Ясно.

Проверени Лично и лесно достъпно.

Проверени Вашите интереси на първо място.

Лесно достъпен

Лесно достъпен

Law & More е на разположение от понеделник до петък от 08:00 до 22:00 и през почивните дни от 09:00 до 17:00

Добра и бърза комуникация

Добра и бърза комуникация

Нашите адвокати изслушват вашия случай и изготвят подходящ план за действие
Личен подход

Личен подход

Нашият метод на работа гарантира, че 100% от нашите клиенти ни препоръчват и че сме оценени средно с 9.4

колекции

Изследванията показват, че 30% от фалитите в Холандия са причинени от неплатени фактури. Има ли компания, която все още не е платила? Или сте частно лице и имате ли длъжник, който все още ви дължи пари? След това се свържете с Law & More адвокати за събиране на дългове Ние разбираме, че неплатените фактури са много досадни и нежелателни, поради което ние ви помагаме от началото до края на процеса на събиране. Нашите адвокати за събиране на дългове могат да преминат както чрез процедура за извънсъдебно събиране, така и чрез съдебна процедура за събиране на вземания с вас. Law & More също е запознат със закона за запор и може да ви помогне в случай на фалит. И накрая, няма значение за нас дали длъжникът живее в Холандия или е установен в чужбина. Поради нашия международен опит ние сме квалифицирани за по-сложни, оспорвани или по-големи претенции.

Когато става въпрос за събиране на дългове, най-вероятно мислите за агенция за събиране на дългове или съдебен изпълнител, отколкото за адвокат за събиране на дългове. Това е така, защото и трите страни са в състояние да събират непогасени задължения. Съществуват обаче някои основни стъпки в процеса на събиране, които по принцип могат да бъдат извършени от адвокат за събиране на дългове:

Образ на адвокат за събиране на дългове

Руби ван Керсберген

Руби ван Керсберген

АДВОКАТ

ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

Адвокатска кантора в Eindhoven намлява Amsterdam

Корпоративен юрист

„Получих професионален съвет в уговореното време“

Стъпка по стъпка план за процеса на събиране на дългове

1. Приятелска фаза. Ако искът Ви е събираем, тогава първоначално може да бъде започната приятелска процедура от адвокатите за събиране на дългове Law & More. В тази фаза се опитваме да убедим длъжника да плати чрез писма и/или телефонни разговори, евентуално увеличени със законни лихви и разходи за извънсъдебно събиране.

2. Преговори. Имате ли добри отношения с вашия контрагент и бихте ли искали да поддържате тези добри отношения? На този етап се опитваме да постигнем споразумение между страните чрез преговори и например да направим споразумение за плащане.

3. Съдебна фаза. Преминаването през приятелска процедура не е задължително. Ако вашият длъжник не сътрудничи, нашите адвокати за събиране на дългове могат да съставят призовка и да я изпратят на длъжника ви. С призовката длъжникът е призован да се яви в съда на определена дата. На правна фаза ние искаме плащане на неизплатените суми и разходите за събиране пред съда.

4. Присъдата. След като вашият длъжник получи призовка, той ще получи възможност да отговори писмено на призовка. Ако длъжникът не отговори и той не се яви в съдебното заседание, съдията ще издаде задочно съдебно решение, в което уважава иска ви. Това означава, че вашият длъжник трябва да плати фактурата, законната лихва, разходите за събиране и процедурните разходи. След произнасяне на присъда от съдията, съдебният изпълнител ще връчи това решение на длъжника.

5. Присъдата. Преди започване на съдебното производство е възможно да бъде запориран имуществото на длъжника. Това се нарича прикачен файл за оранжерия. Запорът за запор има за цел да гарантира, че длъжникът не може да се разпорежда с каквито и да било активи, преди съдията да вземе решение, така че да можете реално да възстановите разходите си от длъжника. Ако съдията уважи искането ви, запорът от преди съдебното решение ще бъде превърнат в запор за изпълнение. Това означава, че иззетите активи могат да бъдат продадени публично от съдебния изпълнител, ако длъжникът все още не плати. Искът ви ще бъде изплатен с приходите от тези активи.

Какво казват клиентите за нас

Нашите адвокати по събиране на вземания са готови да ви помогнат:

Office Law & More

Подходът на адвоката за събиране на дългове

Описаните по -горе стъпки трябва да се предприемат за всяка процедура за събиране. Но какво да очаквате от Law & Moreадвокати за събиране на дългове, когато преминавате през тези стъпки?

  • Анализ и съвети относно вашата правна позиция
  • Директен и личен контакт, както по телефон, така и по електронна поща
  • Качество и участие
  • Действайте и реагирайте бързо и ефективно
  • Седейки отгоре на кутията
  • Винаги мислете напред и подготвяйте следващите действия

Дейности събиране на дългове адвокат

  • Следете условията за плащане и преглеждайте фактурите
  • Преговори с длъжници
  • Изготвяне и изпращане на уведомление за неизпълнение
  • Предотвратяване на предписване и използване на прекъсване
  • Изготвяне на призовката
  • Провеждане на съдебно производство
  • Изземване и извършване на екзекуция
  • Разглеждане на дела за събиране на международни дългове

Често задавани въпроси

Законът за събиране на дългове в Холандия засяга (извънсъдебното) събиране на парични искове. Когато предавате непогасени фактури на адвокати за събиране на дългове, вие давате своеобразно разрешение на адвокатите за събиране на дългове в съответствие със закона за събиране на дългове, за да съберат вашите непогасени вземания. Това е предимство например за частни лица или компании, които сами имат твърде малко време или които искат да се съсредоточат предимно върху основната си дейност. В допълнение, към (събирането на) неизплатени фактури са приложени всякакви правила, например по отношение на изискванията и предписанията, и има няколко участващи страни. Това прави закона за събиране на дългове интересен, но сложен. Ето защо е препоръчително да ангажирате адвокат за събиране на дългове, когато имате непогасени вземания. Law & MoreАдвокатите на Русия са експерти в областта на правото за събиране на дългове и с удоволствие ще ви помогнат.
Първата стъпка, която трябва да се предприеме, е да уведомите длъжника, че той не е изпълнил задължението си за плащане. Трябва да му дадете възможност да плати в разумен срок без допълнителни разходи. Изпращате писмено напомняне на длъжника, това се нарича известие за неизпълнение. Период от четиринадесет дни обикновено се счита за разумен срок, в рамките на който длъжникът е помолен да продължи да изплаща вземането. Естествено, Law & Moreадвокатите за събиране на дългове могат да изготвят известие за неизпълнение за вас. Ако не е изпратено известие за неизпълнение, съдът ще отхвърли всеки иск за обезщетение. Има обаче ситуации, в които изпращането на известие за неизпълнение не е необходимо, например изпълнението на споразумението е трайно невъзможно. Въпреки това е препоръчително винаги да изпращате известие за неизпълнение, само за да сте сигурни. Ако искането за плащане не е изпълнено, можем да започнем процеса на събиране.
  • Данните за кредитора и длъжника
  • Документи, свързани с дълга (номер и дата на фактурата)
  • Причината, че дългът все още не е изплатен
  • Споразумение или други договорености, за които се отнася дългът
  • Ясно описание и обосновка на дължимите суми
  • Всяка кореспонденция между кредитора и длъжника относно дълга
Law & More предлага и поддръжка за предотвратяване на рискове, свързани с плащания и забавени плащания. Например, съветваме клиентите да включат условията за плащане в общите условия, които могат да предотвратят неясноти в случай на забавено плащане. Бихте ли искали повече информация за това? Моля, свържете се с колекционните адвокати на Law & More.
Вашият длъжник намира ли се в чужбина? В този случай различни фактори могат да играят роля, като например различен език, култура и навици на плащане, което означава, че рисковете в контекста на процедурата за събиране са по -големи, отколкото при длъжниците от тяхната държава. Въпреки това, за събиране на дългове адвокати на Law & More, тези фактори не представляват пречка. Няма да позволим границите да ни спрат и затова с удоволствие ще ви насочим през процеса на събиране, в който длъжникът се е установил в чужбина, в или извън Европа. Искате ли да знаете какво можем да направим за вас, когато имате работа с чуждестранен длъжник? Моля свържете се Law & More. Нашите адвокати с удоволствие ще ви помогнат.

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Eindhoven намлява Amsterdam?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или изпратете имейл на:
г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More