НУЖДАЕТЕ СЕ ОТ АДВОКАТ ЗА РАЗВОД?
ИСКАНЕ ЗА ПРАВНА ПОМОЩ

НАШИТЕ ПРАВОМОЩНИЦИ СА СПЕЦИАЛИСТИ В ДУШНО ЗАКОН

Проверени Ясно.

Проверени Лично и лесно достъпно.

Проверени Вашите интереси на първо място.

Лесно достъпен

Лесно достъпен

Law & More е на разположение от понеделник до петък от 08:00 до 22:00 и през почивните дни от 09:00 до 17:00

Добра и бърза комуникация

Добра и бърза комуникация

Нашите адвокати изслушват вашия случай и изготвят подходящ план за действие
Личен подход

Личен подход

Нашият метод на работа гарантира, че 100% от нашите клиенти ни препоръчват и че сме оценени средно с 9.4

Разводи

Разводът е голямо събитие за всички.
Ето защо нашите бракоразводни адвокати са на ваше разположение с лични съвети.

Бързо меню

Първата стъпка в развода е да наемете адвокат за развод. Разводът се произнася от съдията и само адвокат може да подаде молба за развод до съда. Съществуват различни правни аспекти на производството по развод, които се решават от съда. Примери за тези правни аспекти са:

  • Как се разделят общите ви активи?
  • Бившият ви партньор има ли право на част от пенсията ви?
  • Какви са данъчните последици от вашия развод?
  • Вашият партньор има ли право на съпружеска издръжка?
  • Ако да, колко е тази издръжка?
  • А ако имате деца, как се урежда контактът с тях?

Айлин Селамет

Айлин Селамет

АДВОКАТ

aylin.selamet@lawandmore.nl

Имате нужда от адвокат за развод?

Издръжка на дете

Всеки бизнес е уникален. Ето защо ще получите правен съвет, който е пряко свързан с вашия бизнес.

Имаме личен подход и работим заедно с вас за подходящо решение.

Ние сядаме с вас, за да изработим стратегия.

Живейте отделно

Живейте отделно

Нашите корпоративни адвокати могат да оценяват споразуменията и да дават съвети по тях.

Пред развод ли сте?

Ако е така, несъмнено ще има много проблеми пред вас. От уреждане на съпружеска издръжка и издръжка на дете до нефинансови въпроси като създаване на план за попечителство, разводът може да има значително въздействие както емоционално, така и правно.

За да ви подготвим, събрахме информация относно проблемите, свързани с уреждането на развод, в нашата нова бяла книга. Изтеглете файла по-долу безплатно и получете информация, която да ви помогне да се ориентирате гладко в процеса на развод.

"Law & More адвокати
участват и могат да съчувстват
с проблема на клиента”

План стъпка по стъпка от нашите бракоразводни адвокати

Когато се свържете с нашата фирма, един от нашите опитни адвокати ще ви говори директно. Law & More се отличава от останалите адвокатски кантори, защото нашата кантора няма секретарски офис, което гарантира, че имаме кратки линии за комуникация с нашите клиенти. Когато се свържете с нашите адвокати по телефона във връзка с развод, те първо ще ви зададат редица въпроси. След това ще ви поканим в нашия офис в Eindhoven, за да можем да ви опознаем. Ако желаете, срещата може да се осъществи и по телефон или видеоконференция.

Уводна среща

  • По време на тази първа среща можете да разкажете вашата история и ние ще разгледаме фона на вашата ситуация. Нашите специализирани бракоразводни адвокати също ще зададат необходимите въпроси.
  • След това обсъждаме с вас конкретните стъпки, които трябва да се предприемат във вашата ситуация, и ясно очертаваме това.
  • Освен това по време на тази среща ще посочим как изглежда бракоразводното производство, какво можете да очаквате, колко време обикновено ще отнеме производството, какви документи ще са ни необходими и т.н.
  • По този начин ще имате добра идея и ще знаете какво предстои. Първият половин час от тази среща е безплатен. Ако по време на срещата решите, че искате да ви помогне някой от нашите опитни бракоразводни адвокати, ние ще запишем някои от вашите данни, за да изготвим договор за годеж.

Какво казват клиентите за нас

Нашите бракоразводни адвокати са готови да ви помогнат:

Office Law & More

Договор за прехвърляне

След първата среща веднага ще получите от нас по имейл споразумение за възлагане. Това споразумение гласи например, че ние ще ви съветваме и съдействаме по време на развода ви. Също така ще Ви изпратим общите условия, които се отнасят за нашите услуги. Можете да подпишете цифрово споразумението за възлагане.

След

Получавайки подписаното споразумение за преотстъпване, нашите опитни адвокати за развод незабавно ще започнат работа по вашия случай. В Law & More, ще бъдете информирани за всички стъпки, които вашият адвокат за развод предприема за вас. Естествено, всички стъпки първо ще бъдат съгласувани с вас.

На практика първата стъпка често е да изпратите писмо до партньора си с известието за развод. Ако той или тя вече има адвокат за развод, писмото е адресирано до неговия или нейния адвокат.

В това писмо посочваме, че искате да се разведете с партньора си и че той или тя се препоръчва да си намери адвокат, ако той или тя вече не е направил това. Ако вашият партньор вече има адвокат и ние адресираме писмото до неговия или нейния адвокат, ние обикновено ще изпратим писмо, в което ще посочим вашите желания по отношение например на децата, дома, съдържанието и т.н.

След това адвокатът на вашия партньор може да отговори на това писмо и да изрази желанията на вашия партньор. В някои случаи е предвидена четиристранна среща, по време на която се опитваме да постигнем споразумение заедно.

Ако е невъзможно да постигнете споразумение с вашия партньор, ние също можем да подадем молбата за развод директно до съда. По този начин се стартира процедурата.

Какво да взема със себе си при адвоката по развода?

Имате нужда от адвокат за развод?

За да започне процедурата за развод възможно най-скоро след уводната среща, са необходими редица документи. Списъкът по-долу дава указание за необходимите документи. Не всички документи са необходими за всички разводи. Вашият адвокат по развода ще посочи във вашия конкретен случай кои документи са необходими за уреждането на развода ви. По принцип се изискват следните документи:

  • Брачната книжка или споразумението за съжителство.
  • Документ с предбрачен или партньорски договор. Това не важи, ако сте женени в общност на собственост.
  • Ипотечният акт и свързаната с него кореспонденция или договорът за наем на къщата.
  • Преглед на банкови сметки, спестовни сметки, инвестиционни сметки.
  • Годишни отчети, фишове за заплати и отчети за доходи.
  • Последните три данъчни декларации.
  • Ако имате компания, последните три годишни отчета.
  • Здравноосигурителна полица.
  • Преглед на застраховките: на кое име са застраховките?
  • Информация за начислените пенсии. Къде е натрупана пенсията по време на брака? Кои бяха клиентите?
  • Ако има дългове: съберете оправдателните документи и размера и продължителността на дълговете.

Ако искате производството по развода да започне бързо, разумно е да съберете тези документи предварително. След това вашият адвокат може да започне работа по вашето дело веднага след уводната среща!

Развод и деца

Когато участват деца, важно е да се вземат предвид и техните нужди. Ние гарантираме, че тези нужди са взети предвид, доколкото е възможно. Нашите бракоразводни адвокати могат да изготвят с вас родителски план, в който се установява разделението на грижите за вашите деца след развода. Също така можем да изчислим за вас размера на издръжката за дете, която трябва да бъде платена или получена.

Вече разведени ли сте и имате ли конфликт, например за спазването на издръжката на партньор или дете? Или имате основание да вярвате, че бившият ви партньор вече има достатъчно финансови ресурси, за да се грижи за себе си? Също така в тези случаи нашите бракоразводни адвокати могат да ви предоставят правна помощ.

Често задавани въпроси развод

Law & More работи на база почасова ставка. Нашата почасова ставка е 195 евро, без 21% ДДС. Първата половинчасова консултация не е задължителна. Law & More не работи на основата на държавно субсидирана помощ.

Какъв е методът на работа Law & More? Адвокатите в Law & More участват във вашите проблеми. Ние разглеждаме вашата ситуация и след това проучваме вашата правна позиция. Заедно с вас търсим устойчиво решение на вашия спор или проблем.
Ако сте съгласни, можете да наемете съвместен адвокат. В този случай съдът може да произнесе развода по нареждане в рамките на няколко седмици. Ако не сте съгласни, всеки от вас ще трябва да вземе свой собствен адвокат. В този случай разводът може да отнеме месеци.
Ако изберете съвместен развод, няма нужда от съдебно заседание. Едностранният развод се разглежда в съдебно заседание.
Какво е медиация? При медиацията се опитвате да постигнете решение заедно с другата страна под наблюдението на медиатор. Докато има желание и от двете страни да търсят решение, посредничеството има шанс да успее.
Как протича един процес на медиация? Процесът на медиация се състои от: интервю за приемане и няколко сесии за постигане на споразумение. Ако бъде постигнато споразумение, направените споразумения се излагат в писмена форма.
Разведени сте от датата, на която постановлението за обявяване на развода е вписано в регистрите на гражданската регистрация на общината, в която сте се оженили.
С бившата ми половинка не можем да се споразумеем за делбата на имуществената общност, какво да правим сега? Можете да поискате от съда да определи (начина на) разделяне на брачната имуществена общност между вас и бившия ви партньор.
Какво да правим с общата собственост? Ако сте женени в общност на собственост, можете да разделите тези неща наполовина или да ги вземете от другото лице, като се вземе предвид тяхната стойност.
Отправната точка е, че можете да продължите да живеете в съвместния дом, при условие че сте финансово в състояние да платите половината от всяка излишна стойност на бившия си партньор и освободите бившия си партньор от солидарна отговорност за ипотечни заеми.
Можете да уредите финансовото уреждане на отношения извън съда. Ако имате деца заедно, над които и двамата упражнявате власт, вие сте законово задължени да изготвите родителски план.
Какви са разходите за развод? Разходите за адвокат зависят от времето, което е отделено на вашето дело. Съдебните разноски са 309 евро (съдебни такси). Таксите на съдебния изпълнител за връчване на молбата за развод възлизат на приблизително 100 евро.
Нормативната уредба (изравняване на пенсиите) означава, че имате право на плащане на 50% от пенсията за старост, изградена от бившия ви партньор по време на брака. Ако и двамата партньори са съгласни, можете да преобразувате вашите права в пенсия за старост и пенсия на партньора във ваше собствено независимо право на пенсия за старост (преобразуване) или да изберете друго разделение.
Какво е споразумение за развод? Споразумението за развод е споразумение между бивши партньори, в което можете да сключите споразумения, когато се разведете. Например можете да направите финансови договорености, уговорки за децата и издръжка. Ако споразумението за развод е част от съдебната заповед, то е изпълнимо по закон.
Ако споразумението за развод е част от съдебната заповед, споразумението за развод предоставя изпълнително право. Тогава то е правно приложимо.
Какво е и какво не е включено в домакинските ефекти? Всичко в къщата, плевнята, градината и гаража е част от съдържанието. Това важи и за автомобила или други превозни средства. Те често се споменават отделно в завета. Това, което не принадлежи към съдържанието, са свързани стоки, вградени уреди в кухнята и, например, положени подове.
Какво се случва, ако се оженя в общност на собственост? Когато сте женени в общност на собственост, по принцип всички активи и дългове на вас и вашия партньор се обединяват. В случай на развод всички активи и дългове по принцип се споделят поравно между вас. Понякога може да се окаже, че някои неща са изключени, като подарък или наследство. Но внимавайте: от 2018 г. стандартът е да се сключва брак в ограничена общност на имущество. Това означава, че натрупаните преди брака активи не се включват в общността. Обща собственост стават само имуществото, което съпрузите натрупват по време на брака. Следователно всичко, което едно лице е притежавало частно преди брака, е изключено. Всичко, което възниква след брака по отношение на притежания и/или дългове, става собственост и на двете страни. Освен това подаръците и наследствата остават лична собственост, също по време на брака. Къщата може да бъде изключение от това, ако е закупена съвместно преди брака.
Какво се случва, ако съм се оженил по предбрачен договор? Когато се оженихте, избрахте да запазите активите и дълговете си отделно. Ако искате да се разведете, вземете предвид всички клаузи за споразумение или други договорени споразумения.

Клаузите за сетълмент са споразумения за уреждане или разпределение на определени доходи и ценности. Има две форми на сетълмент: 1) Клауза за периодично сетълмент: в края на всяка година оставащото запазено салдо по сметките се разделя справедливо. Изборът е направен частните активи да се държат отделно. Уреждането се извършва след като от съвместно натрупания капитал са приспаднати фиксираните разходи. 2) Клауза за окончателно споразумение: В случай на развод е възможно също да се използва клаузата за окончателно споразумение. След това вие и вашият партньор разделяте общите активи по същия начин, както ако сте женени в общност на собственост. Можете да изберете кои активи не са включени в разделянето.

Какво представляват свързаните активи? Кои стоки остават извън общността на собственост? Някои активи не се характеризират автоматично като съвместна собственост на вас и вашия партньор. Тези елементи може да не трябва да бъдат включени по време на развод. Наследствата или подаръците също остават извън имуществената общност от 1 януари 2018 г. Преди 1 януари 2018 г. в акта за дарение или завещанието трябваше да бъде включена клауза за изключване.
Какво се случва, ако живеете заедно в квартира под наем? Съдията решава кой може да продължи да живее в къщата след развода, в случай че и двамата искате да продължите да живеете там. След това договорът с жилищната асоциация или наемодателя трябва да бъде променен, като лицето, на което е предоставено право да живее там, е единствен наемател. Това лице е отговорно и за плащането на наема и други разходи.

Често задавани въпроси относно издръжката

Производството за издръжка започва с подаване на петиция. След това съдът ще даде възможност на другата страна да представи защита. Ако това бъде направено, производството ще бъде изслушано. След това съдът ще постанови писмено решение.
Имам ли право на съпружеска издръжка? Имате право на съпружеска издръжка, ако сте били женени или влезли в регистрирано партньорство и не можете да се издържате самостоятелно.
Можете да уведомите бившия си партньор за неизпълнение и да определите срок, в рамките на който издръжката трябва да бъде платена. Ако вашият бивш партньор все още не плаща издръжката в рамките на срока, това е случай на неизпълнение. Ако споразуменията за издръжка са включени в заповед, вие имате право на изпълнение. След това можете да възстановите издръжка от бившия си партньор извън съда. Ако случаят не е такъв, можете да поискате спазване в съда.
Какви са данъчните последици от плащането на издръжка? Издръжката на партньора подлежи на приспадане на данъци за платеца и се счита за облагаем доход за получателя. Издръжката за деца не подлежи на приспадане или облагане с данъци.

Често задавани въпроси за деца в развод

Можете да поискате от съда да установи местожителството на децата ви с вас. Съдът ще вземе такова решение, което се счита за най-доброто за вашите деца, като вземе предвид всички обстоятелства по делото.
Ако имате непълнолетни деца, над които имате съвместно попечителство, вие сте длъжни да изготвите родителски план. Трябва да се сключат споразумения относно основното местоживеене на децата, разделението на грижите, начина, по който се вземат решенията относно децата, как се обменя информация относно децата и разпределението на разходите за децата (издръжка за деца).
Какво ще кажете за родителските права след развод? След развод и двамата родители запазват родителските права, освен ако съдът реши, че съвместното родителско право трябва да бъде прекратено.
Кога имам право на издръжка за дете? Имате право на издръжка за деца, ако вие самите нямате достатъчно доходи, за да осигурите разходите за децата си.
Може да се споразумеете за размера на издръжката на дете / партньор. Можете да запишете тези споразумения в споразумение. Ако съдът запише тези споразумения в постановлението за развод, те са юридически изпълними. Ако не можете да постигнете споразумение, можете да поискате от съда да определи размера на издръжката. По този начин съдията ще вземе предвид различни фактори, като доходи, финансови възможности, детски бюджет и режим на посещение.
Тези вещи са собственост на самите деца. Те сами могат да решат какво ще им се случи и с кой родител да отидат. Ако децата са твърде малки, за да решат това, вие и вашият партньор трябва да се уговорите.

Ако не сте намерили отговора на въпроса си в нашия списък с често задавани въпроси, моля, свържете се директно с един от нашите опитни адвокати. Те могат да отговорят на вашите въпроси и с удоволствие ще мислят заедно с вас!

Искате ли да знаете какво Law & More може да направи за вас като адвокатска кантора в Eindhoven намлява Amsterdam?
След това се свържете с нас на телефон +31 40 369 06 80 или изпратете имейл на:
г-н. Том Meevis, адвокат на Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More